![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bugün Olüm Günüm
İsmim zuhur ederken bir gecenin sabahı Bir sela da elbet benim icin okunur Minik bir serce gibi kanat çırpınışları Koca bir ömrüm hüzün türküsü olur Uzaktan gelirken minarenin sedası Başlar hazırlıklarım işte tahta araba Nerdedir yaşadığım dünya malı kavgası Şafaktır biten bugün üzerini karala İki büklüm vücudum bir kefene sarılır Kazma kürek alınarak mezarım kazılır Bir imam dua okur vücudum yatırılır Sanki fidan diker gibi üste toprak atılır. Yunus Yılmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eyvah
Bugun siir gunum benim. Merhabasındayım omrumun ve hayata dair sitemim yanimda. Durup da,dinle beni ey dunya. Dedim ya Bugün siir günüm ve, Şiirden cinas dokuyacağım bugün sana,hem de yapraga,havaya,suya... Her şey güzel ama Sitemim var adı dunya olana. Dinle beni ey dunya! ! ! Yıldım ben korkuyorum. Yılmazları unuttum çıkardım soyadımda. Yaslandim mi? Nedir bu cile gelen bana? Omrumu sorma omrum koca bir yara! ! ! Sectiğim tek kelime iki hece 5 harf dilimin ucunda. Eyvah.Eyvah.Eyvah! ! ! Yalnizim.Yapraklar kadar Bir kum kadar yalnızım. Ayakların beni ezip gectiği,çölün tam ortasındaym. Ay ısığı da cezbetmiyor artık ruhumu. Düşüncesizliğimin ırak noktasında Soluyorum hayata. Ask gelir bazen aklima. Dusunurum. Dagları delen Ferhat olamam. Şirin yok yanımda. Mecnunum koşsam da leylaya. Leyla da tanimadim dünyada. Aslinda, Ben kendime uzagim; ama yine de sıgındım sana. Soyle bana ey dunya. Soyle neredeyim? Ya da neresindeyim ben sevdanin? Sevda mi beni ekti topraga? Yoksa ben mi ekiliyim sevdaya? Yıllardır demiştim.Ne oldum dememeli. Ama görüyorsun ya,yalnızım hayatın bu ucunda. Dilimde tek kelime iki hece 5 harf ise ayrılmadı yanımda. Eyvah.Eyvah.Eyvah! ! ! Cinnetin ucunu yakmisim bir defa. İntiharlara suruklenmişim hem orada,hem burada. Ben yagmurum aslinda. Goz yaslarim var benim yagmur simasinda Neyse bulut da ben olayim carpayim diger buluta. Peki ne diyecegim hayata? Sectigim tek kelime 5 harf iki hece ise birakmadi beni hep yanimda. Sevda degil bu çile.Sevgi de olamaz Bir sey kaldi bana hem de bendime. Ve ben aksamdan sabaha... Söyleneceğim kendi kendime. Eyvah Eyvah.Eyvah! ! ! Yunus Yılmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fatih`te Bir Ayaz Günü (1)
Sabahın aydıncağında,duymak serçe çığlığı Uyanmak doğmak misali,uyumaksa ölüm... Duyduğum his Fatih Avlusunun şerefinde minarenin Düşüncelerim elde var onlar da koca hazin Cevheri buğuk kar yağmışken göklerden yere Sela işitiyor donmuş kulaklar Fatih minaresinde İhtiyar bir ses yanık bir ağıt yakıyor bir yerde Merhum,Fatih'in ara caddelerinde mi bilmem nerde? Heyhat bitti hayat,çok uzak kaldı O'na yaşamak Fatih'in nefesinde solumak,oturmak,öylece durmak... 14 Kasım 2005 Yunus Yılmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fatih`te Bir Ayaz Günü (2)
Fatih'teyim. Gece çıkayım dedim seyreyleyim semayı Arşınladım Fatih'i düşlerim ceryan etti Sultan Mehmed'i getirdim gözlerimin önüne Bir nura teslim etti bu güzelim mabedi Muhammed'in lafzına layık olan O yürek Şehit kanı vererek fethetti bu can evi Kalbim dayanamadı hemen girdim içeri. Bir ses ki sardı beni,gök kubbeyi derinden Başlandı okunmaya azizimin dilinden Dışarıda ayaz var ayazı örten ezan Acep ne zaman gelirim bir daha hangi hazan? Başladım namaza huzur ilahimi düşlerken O nura teslim halindeyim her zaman. Yunus Yılmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Marmara'nın Gülü
Gönlün vuslatına saplanır hançer Kırık bir ok gibi batar vücuda Bir anı,acıya tuz biber eker İki sözle bitmez koca hatıra Gelin damat misali karşı karşıya Biri Anadolu biri Avrupa Kaç dünyaya bedeldir acep? Sultanahmet,Topkapı,Ayasofya Pierlotiye’de bir akşamüstü Taksim Meydanında Atatürk Büstü Gönlüme haz verir Boğaz Köprüsü Kulağıma ninnidir o gürültüsü Kız Kulesi var ki gönlün baştacı Düşündüğüm anda yürekte acı Bir de kaldığım o Çamlıca’sı Aklıma geldiği an giriyor sancı Bu sevgi duvarın artık aşılmaz İstanbul coşkusu bende durulmaz Kalbimdeki yerin asla kazılmaz Rüzgarlara inat bil ki savrulmaz İstanbul,İstanbul seni göreli Geçemez oldum senden ileri Ben senin yoluna düştüm düşeli Gönlüm harap oldu kalbimse deli Yunus Yılmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ozlem
Yalnızım aklımda sen varken yine En güzel şarkısın artık dilime Bedenime uyak iki kelime Seni sevmek olsun mahzun dudaklım Sana yakın olsun bu göz yaşlarım Her adımımda varsın yanımda Ben neredeysem sen hep orada Gizem dolu bir aşkın,hatırasında Sana yakın olmak ruhu eşgalim Senden başka artık kimi gözlerim? 19/05/2006 02:50 Yunus Yılmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utansın
Bahçeme diktiğim sevda fidanım Yeşermese eğer toprak utansın Gönlüme ektiğim bu aşk vuslatım Bitecekse eğer yürek utansın ''Ben asilim“ diyen sosyete kızı Ona asil dedirten bakış utansın Şu fani dünyada herkes bir insan ''Üstün benim“ diyenin dili utansın Mazlumu hor gören para soluğu Tükenmezse eğer para utansın ''Bu dünyada her şey para“ diyene ''Her şey para'' dedirten dünya utansın. Gencecik kadının düştüğü tuzak Tuzağa düşüren eller utansın ''Allah`ın yolu bize cok uzak.“ Diyenin dediği canı utansın. Dağlarda yayılan zalim terörist İnsana sıkarsa mermi utansın 30 bini öldüren o ******** Boğulmazsa eğer deniz utansın Pisliğe harcanan asil zamana Devirde dökülen bu can kanına Irak`ta yaşanan can pazarına Sesi cıkmayan dilsiz utansın İnsan insan eline mahkum kalırsa Cok günah işleriz Allah katında Gelin dirlik olalım ahir zamanda Duymayan kalırsa kullar utansin. Menfaat peşinde kukla olanlar Şahsiyet denilen perva utansin Allah yolunda bir olmak varken Ayrı düştüğümüz yollar utansın Osmanlıyız ama kalmışız yaya Bu nesli tuketen eşraf utansın İnsana,hayvana,toprağa,suya Çağrım olsun,duymayanlar utansın Yunus der ki olmayalım ayrı Yapılmayan kötülük kaldı mı gayrı? Bu şiirim eftal olan,insana cağrı Bu yolda yorulan ayak utansın. (18/05/2006 14:30) Yunus Yılmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarin Elinde ki Ölüm
Hicranlıyım Her an her zaman. Mutluyum Seni düşündüğüm an. Yalnızım Sen yokken. Seni düşünürken Ölümü düşlerim ben. Olum bile guzel senin elinden. Yunus Yılmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|