![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adını Bilebilseydin
korku salıyorum içine bugünü soluyorum yarına ilişkin her türlü belirsizliği kendini hissettiriyorum dokunuşlarımda işte en sonunda birşeyleri yaşıyorum derken çıkarıp kitabını unuttuğun yerden tozunu üflüyorsun ciğerlerine kaçıyor toz öksürüyorsun mideni bulandıran bir öfkeyle boğulurcasına kurtulmak için kapılarımın her birini açtığında yarattığın imgeler karşılıyor seni yüzüne kendini inkar eden bir gülümseme yayılıyor keşke adını bilebilseydin Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlamak
nasıl izin verdim ıslaklığının bulaşmasına kendimi rahat hissetmeye saçlarımı okşayan ellerinde yorgun bir günün bitikliğine benzeyen sıcaklığında kendimi kendime alıştırmaya seni bulmak ağlamaktı ağlamak bir şey kazandırmıyor bana her akşam korkulu düşlerimle rüzgarlar oluşturmak ya da acı verici sesini susturmak dünyaya bakışlarımın artık ölümün benimle beraber yürüdüğünü daha çok hissediyorum içinde gevşek, uzun, tükenmiş zamanımın beni yeni koltuğunda uyuklayan bir adam yapıyorsun ayaklarım bu kentin sokaklarını sevmeye çalışıyor seninle sevgi hiç büyümeyen, hiç solmayan bir ot gibi hafifçe sallanıyor ellerimin arasındaki soluğunda içimden onu kökünden koparıp yosunların denizin içindeki dalgalanışlarına bırakmak geçiyor tuzunu gövdemden silmek istiyorum ve uzun adımlarla odandan çıkmak dışardaki kavgama geri dönmek düşüncesi gözlerimi dolduruyor ah ağlıyorsun, ama zaten hepsi sadece ağlamaktı Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıp gidiyorsun
bir çiçek oluyorsun ama seni koparmam için su oluyorsun ama seni içmem için gölgeniyorsun gülümsemenle sana güneşi vermem için hep bunu yapıyorsun ne benimle olabiliyorsun ne kendinle dudaklarının kenarından akıp gidiyorsun Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anafor
1. (aklından uçmadan çıkarıver o bir çok sesi) dudağın dudaklara değmeden hissetsin, kokuları almadan çocukluk zamanından geri gelen elinle bardağı şerefe kaldırmadan saçların, üstünde durdukları kemiği öfkeyle duvara fırlatmadan hissetsin toprak, çıplak ayaklarında hissettiğin o zamanki ten değil 2. (duvara karşı kendimi bağırırken buldum) önce en arka duvar çöktü arka duvardan bir öndeki önce en önce daha öndeki önce (sonrası olmayan bir çığlık ağzımı kapadı) 3. sana böyle ol diyemem, belki de çaresizimdir ben öyle olduğum için…belki de hissedilmek için senden bu isteğim, belki de olup biteni anladığım için… sana anlamıyorsun da demeyeceğim huzursuzlanırsın sonra, kendimi tanıyorum huzursuzluğunu daha da artırmayı denerim sonra…hayır bunu isterim… (sadece uykunda yanına kıvrılabilmek sadece bu, senin üstüne yağan pus kardeş yapacak bizi belki de sevgili terlemiş bir sevişme dudağına gömdüğüm pustan öğrendiğim bir gülümseme oysa dokunamayacağım bile tenine) 4. yine de sana böyle ol diyemem…belki sen uğuldayansın sadece, ağaçların yaprak uçlarına değmekten hoşlanansın, boşluğa açılan kayalıklardan karşılara seslenen, yüksekteki bir kanat çırpışında aşağıya doğru hızla yükselmekten hazlanansın… (işte elin, yarattığına değdi gözleri heyecanla açılmış bir çocuğun bir serçe kuşuna koşarak uzanan elini çizdi) tavana baktın, beyazdı, çekti seni…gürültünün sesi beyazlaşarak sana kollarımdaki bu et beyaz dedi -evet o beyazdı, puslu bir beyaz-ve anlaşılmayan imgelere boğdun kendini, ve gittin… 5. oysa bilmiyorsun, ben de bilmiyorum…sadece bir hissedenim…sevdiğim gün ışığı bir anda kırmızılaşıveriyor yüzünde, artık senden sızan damlaları içemiyorum.. çeperlerinin içinde saklı olan beni sonsuza kadar değiştirecek bir gölge… bilmiyorum, sadece hissedenim; sana yine de oysa bilmiyorsun diyeceğim… (oysa bilmiyorsun kırılgan olan gökyüzü seninle beraber döküldü parça parça o sana gömülüyor, ben mağaramdaki çiziklerime) bilmiyorsun, tükenen insanların da farkına varamayacaksın öyleyse, cam kırıkları gibi yere saçılmış olanların…aslında kırık bile değiller, küçük cam parçaları sadece, bunu hissedemeyeceksin öyleyse...düğmeye bastığında ışık gözlerini yine inildiyerek kamaştıracak, perdeler örtünecek seni saklamak için…dışardan yeni ismin seslendiğinde duyamayacaksın öyleyse… 6. hissediyorum, bir yer bulabilmek için kaçıyorsun, yüreğin çarpıntının kendisi her yer senin gölgen, karanlık, karanlıksın kendi içinde neye dönüştüysen bir yapışkanlık 7. (bu bir ağıttır sana kaybolduğun için, oysa sadece değişim içindeydi çizgilerin) bir eski ya da bir yeni değilsin Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlamı, yani birşeylerin
anlamını hissedebilmek yani birşeylerin benimle değil artık sevinçlerim solgun bir kıpırtı kuru bir yaprak kırıklığı zamandan ödünç alınmış parça parça insan yüzleri bir imgelem değil bir çaresizlik, bir korku bir hiçbirşey böyle başladı, böyle başlıyor uzun bir yol gibi ve bitmiyor benimle değil artık sevinçlerim gözlerim, gözlerim, gözlerim..... siliniyor pırıltıları derinleşiyorum düşün ve hisset erimek hiç bu kadar yumuşak olmamıştı bir çığlık gibi akıyor ellerimden ellerim ayak izlerimi içine alıyor çatlayan toprak kolay, çok kolay hiç bu kadar kolay olmamıştı, bu kadar acı bir yalnızlık gibi kırılıyor pencereler keskin cam kırığı yere hızla çarpan bir inilti gibi acı çekiyor düşüncelerim kalabalıklaşıyorum bir göze gibi kenid sonuna bölünerek sıkıntıyla uykum uzağıma düşen düşler sunuyor bana koyu bir koku tuzunu kaybetmiş terim ve büyük bir zavallılıkla kalabalıklaşıyorum elimi uzatıyorum göğün sınırına kırmızı bir leke gibi bulaşıyor yatağıma bir kan damlası bir sesleniş uçuruma fırlatılan bir taşın gölgesi elimi uzatıyorum varıyorum, ufuk bitiyor anlamını hissedebilmek birşeylerin yine de korkuya tepki veriyor gözbebeklerim bu çaresizlik benim değildi şimdi benim bu yaşam benimdi, şimdi hiç kimsenin benimle değil artık sevinçlerim solgun bir kıpırtı kuru bir yaprak kırıklığı zamandan ödünç alınmış parça parça insan yüzleri bu bir imgelem değil bir çaresizlik, bir korku bu bir hiçbirşey yani anlamı yani birşeylerin Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlatmıyorum
(ses, yeni uyanmış gibi; yatak, yatakta uzanmış bir vücut; ağız kımıldandığı belli olmadan kımıldanıyor, her şey.durmuş) (bir düş gördüm,.en masum zamanım. kollarım beni sarmış, korumak için kucaklar gibi) uyanmak uyanmak karışıyor. (fısıltıya dönüşen ses, sıcak bir çamurun içinde; hazza yakın, ses olmaya uzak, evet biraz gevşek) karışıklık sende bir yağmur, bende yatağımın altına saklanan bir çocuk tütsü kokusu, duvarın plastiği erimiş salıncakta bir oda, hem göğü hem yeri görüyor (neden renkler kırık bir camdan geçiyormuş gibi) ateşin tükenmediği yer yüzünde yanık izleri (bir bulmaca yazarı en zor kavşağını hazırlıyor, bu hazırlığı yapan sese benzer bir ses: 'hangi usta ateşine yakın durur? ') uyanmak uyanmak karışıyor (ses söner. yataktaki uykuya dalar yeniden. düşü görenin düşü sürer. bulmacayı yapan kendi sesindedir hala ve cama biçim vermeye devam eder) ince mor bir alev yüzüne yansıyor üfleyerek ciğerlerinin sonuna kadar doldurduğun havayı onu söndürmek iyi olurdu değil mi şimdi -sus. ciğerlerindeki havayı boşalt önce ve soluksuzluğunla üfle uyanmaktasın ve uykuya dalıyorsun- Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslında Yaşamak Senin İçin Önemsizdi
kendine ne açıklayacaksın ki yazdığım şeylerde bir büyü yapmamı mı istiyorsun hani o keskin vurguları mı gençliğimdeki ya da bir büyü olmamı mı haklısın bir büyü olmayı çok istemiştim hayal –adın hayaldi değil mi- elimi değdirdiğimde yaşamına o zamanlar, dönüşebilmeliydin sana kırılgan bir öfke bırakarak gittim yaşamımda hep bunu yaptım sana ve ilginç, sen hep bir alıngan öfkeyi sevdin öfke güzeldir, soğuk seni titretirken soban varsa eğer onu yakamadığın zaman hissedersin ne kadar güzel olduğunu öfkenin -anımsa, nasıl sarılmıştık birbirimize ateşimizi yakamadığımızda ve soğuk nasıl da girmişti aramıza buna rağmen- neydi ki yani yaşadığımız belki bir hiç ne sen farkındaydın benim esir alındığımın ne de ben senin esirliğininin belki de ben hep hissettiğim yerde oldum sadece gelinciklerin açtığı yerde belki sen, onların gölgesi olmaz diye görmüşsündür hep belki onlar gölge vermiştir bana belki de onların hemen yanında bulunan bir kuyu serinletmiştir beni hani senin derinliği insana yaramaz dediğin onun sakin suyuna çekilmişimdir belki yine de sana bir şey hissetmiyorsun diyemem nereden bileceksin ki senin masan, önceden kurulmuştu bile senin her oturuşunda ettiğin dua benimkinden farklıydı ben insanca, sen arapça okurdun, sabah kalktığında perdemizden sızan ışık sana bugün de yaşıyorum dedirtirdi bana ise iyi ki doğdun ve iyi ki yanımdasın ağzımızın konuşmayı becermesi senin için olağan bir şeydi ben ise hala şaşkındım konuşabildiğime sen konuşmayı olağan bulduğun için yeni sloganlar bulmaya çalışırdın, bense seni hissetmeye. beni anlamazdın bir insanın insanı hissetmesini anlamazdın, sen öylesini öğrenmiştin ben de öğrenmiştim, sen öylesini öğrendiğin için, senin bir karaltı olduğunu sen olmadığını nerden bileceksin ki sen, elin bana değdiğinde ne hissetmen gerekiyorsa onu hissedenlerdendin, aklına bile getirmedin başka birisini yani beni aslında yaşamak senin için önemsizdi ama ne farkeder ki Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslında Yokum
sayıklarım istediğin her anda özgürsün sayıklamamı istemekte ve sayıklamakta -sana benziyorum sen istediğinde beni uçurumumla başbaşa bıraktığında ben gibiyim bir sayıklama- sevgi, aramızda kar tanelerine dönüştürüp üstümüze yağdırdığın bir çığ düşüyor uçurumun kenarından havaya asılı kar tanelerin aslında yokum Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayak İzleri Üstünde
hissettiğim zaman içindeki hissinin ne olduğunu bahçen dikene dönüşüyor, kardan arta kalan çamura -oysa seni seviyorum derken sevdiğin sadece sesin aynanın karşısında hiç kırılmıyorrmuş gibi ışığın- farkında olmadığın renkler veriyorsun çarpıp bölünerek kendi keskinliğinde kırıklığının hissettiğimde renklerini hissediyorum kırıklığını kumsalına varıyorsun camlaşamayan her kum taneciği gibi her yerde senin üstünde biçimlenmiş ayak izleri hissettiğim zaman ne olduğunu bahçen öfkeye dönüşüyor üstünde ayak izleri Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayakkabılarında taşıdıkları için
karanlıkta duvarlar gözükmez ve duvar deliklerindeki küçük yaratıklar sadece uzaktaki açıklıktan gelen belirsiz bir ışık çalar gözümüzü bizden onları zaman zaman hissederiz girdikleri zaman ayakkabılarımızdan içeri küçük kertenkeleleri,fareleri,böcekleri duvarları sadece değdiğimizde hissederiz yanımızda biri var sadece kolumuza çarparsa anlarız uzağımızda bir ışık çalar gözümüzü bizden ve taşırız farkında olmadan ayakkabılarımızda küçük kertenkeleleri,fareleri,böcekleri Cumhur Boratav |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|