![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Akıl Karışıklığı
elindeki traş bıçağıyla kadın dikiyor aynadaki erkeğin sakallarını kolunu kaybetmişti o sırada vapur düdüğü susturamadı kaptanın tüten tadını küvette kurumaya bırakılmıştı çölün sokakları martıların yazdığı şiirler ikinci kedinin karnında çiğnenirken şeffaf bir nüfus cüzdanında silikti kimliksiz soyadının sesi ödülünü satın alınıyordu çerçevesiz çivilenen bir sisten üstsüz bir cinsel organın yamacında kurtulan bir dağ yakılıyordu satırlarda yırttılar düşeşe yakalanan kulak zarını geri kalan Tanrının saatinde sağnak yağan güneşe açıyordu kırmızı boya kin yutan mazgalların altında dönüşü uçuşan bir derviş Marilyn Monroe gibi zilli etek takıp ağlıyordu kutsal bir kerhanede saplandı o gece izin sırtına kaçıncı kırık diş teraziye söndürülmüş kültablası akvaryum insanlarından yemlerini alıyordu kibirliydi kan, kan davasında yediği rüşvetle üçbeş şırınga çektiler fotoğraflardan bağırdı o doğumhaneden atomun balık kokusu kuantum saçılıyordu gözler sağırlar mahkemesinde beşibirlik takılmıştı sanığın diline boynubükük bir beyin felci seviyordu kendisini öldüren ebeyi patladı o yalan, asılsız bir doğru paketinde besmelesiz güne başlamayan haham bütün günahlara aziz diyerek saf tuttu yetimin annesine sevap çıkartan minberde kalbine son bir böbrek taşı düşürülmeden boğdu Tanrının ettiği duaların soluğunu genişledi ağaç, kalem yapıştırıldığında ipin boynu takılıydı yüzüğün kilidine kesikmiş merdiven altından geçen piyango bileti cenneti eşeleyerek gömüldü rıdvan kolyesinin göğsüne sıkılan şeytanla basılmış resimle karışıklığın aklı delirtti akvaryumun şairler defterini salıncaklar doyurmadı yazı pişiren aralıktaki yemeği kalemler sildi kaderin yerini cezalıydı küvetten koparılan karların beraati renklerin yüzüne kanadı fırçanın bileği ezilen şaraptan kopamadı ekmeğin kisti plağa darılmadı alınganlığın musikisi dışına gürültülü bir duman çekemezse sigara izmariti sinekkaydı kavuştuğundan beri terketmeliydi toplu iğneye batırılmış büyük meydanın derisini martılar kapıp götürmeden uçan kediyi rahmine sokuldu Tanrının saati Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Âlim
kusura ölüm aşılayan yalnızlığın son baskısıdır alim... Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Gecesi
hüzzam kendinden geçmiş, bu gece sahtekâr tanbur cenk eylemiş, çığlığı zülfikar rebap ihya yolunda, bedenimde hünkâr Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var Ötüyor alevler denizime durmuş asi düşünmek hepimize olmuş bu anda vahi haydi durma dön, karşında işte sani Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var Kaçıyor meclisimden biri, adı mazlum yakalayamam onu, ben basit bir kulum süslenmiş mahşere elbet düşecektir yolum Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var dilim karanlık, gözüm gümüşten kamerî hüznüm sancılı, yaram derinden firdevsi sözüm bitmiş, duramam ki yeniden mahfi Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var sağıma soluma yerleşmiş, nurdan bir iclâl adını anamam, biliyor bunu arzuhâl kaybettim dilimin dinini, kanıyor inceden lâl Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var sorarım fani dilime niye konuşursun udî bilmez misin kimsesizim nedir bu cebri yaklaş kalbime, uyandırmayalım iblisi Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var ayyaş dolaşalım ki bu gece üflenelim neyden nefes olalım ki bu gece bezenelim sesten aşık olalım ki bu gece doğalım bir'den Aşk gecesi bu gece gönlümde acı bir şerbet var Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() At Sırtında
At sırtında kaçırırsın alnına ak balık düşmüş kızını bir ıslıkla Rüzgar Tanrıçalarından edersin al aşağı sürgün rüyalarını eteklerinde taş taşıyan bir bilgenin öpülecek sakalı gibi karlı Kaf Dağı'ndan kaparsın ruhunun sancağını gökyüzünün sisli ummanlarına çıkarak, çırılçıplak fırlarsın yayından sarsmak için unutulmuş renklerin yamaçlarını çiğnersin humuslu tarlalarında çehrene sıçramış çamurlu toprağı kurumuş akıncıbeyi unvanınla dalarsın Kızılçam Ormanlarına kışlatılmış arı kovanları arasından koşarsın dörtnala eline dolaşmış testeremsi yelelerin ucuyla döndürünce kafasını ayaklarına kapanacak menekşe alacası eğilerek selamını alır gözüne kaçan mor boyası serserilik eder bir atmacayla gri gölün kenarında yarışırsın atbaşı kulağında havayı mahmuzlayan kanatların marşı sıcaktır daha kaçışan ördeklerin sudaki perdeli ayak damgası kadife renkli gölgesiyle bacası tüten almaşık duvarlı dağ evine karşı ciğerinde birikir kekremsi havası çıkartır seni baştan kokan balığın bir anlık alın yazısı rüyası At Sırtında Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avam Eğlencesi
Gökyüzüne açılan terasta biri erkek biri dişi Sırnaşıyor birbirine iki deli İnlemelerle başlıyor kokofoni Sorulmuyor artık esaretin bedeli Duyulmuyor artık at kişnemeleri İsteme dedim değil mi sana Kumandilar'ın uçtuğu yeri Çıplaklığın mı nüksedecek Kanatların mı açılacak şimdi? Of seni ipekli Ah seni dantelli Kanınla yokluyorsun alışkanlığımın niyetini Bozma dediğim değil mi sana Tao'nun sükunetini Of seni ferli Ah seni süslemeli Sürtünmenle kışkırtıyorsun, nefsimdeki kudretimi Açma dedim değil mi sana Pandora'nın kilidini Of seni hevesli Ah seni terli Dişlerinle soyuyorsun üstümdeki tek bezi Oyma dedim değil mi sana Rodin'in Idollerini Of seni dövmeli Ah seni kisveli Kokunla fırlatıyorsun salıverdiğim elbiseni Soyma dedim değil mi sana Goya'nın kontesini Of seni işveli Ah seni şeftali Arınışınla aşıyorsun göğsümdeki yükseltiyi İçme dedim değil mi sana Soma'nın zehrini Of seni böğürtlenli Ah seni lekeli Dilinle boyuyorsun tenimin rengini Tatma dedim değil mi sana Dionysos'un meyvelerini Of seni kasvetli Ah seni iksirli Kavruluşunla siliyorsun şeffaflığımdaki nemi Düşünme dedim değil mi sana Dosojin'in imgesini Of seni incili Ah seni küpeli Serpilişinle susturuyorsun zihnimdeki kelimeleri Uyandırma dedim değil mi sana Athos'un rahiplerini Of seni gizemli Ah seni ateşli teslimiyetinle okşuyorsun gözlerimdeki çaresizliği Dinletme dedim değil mi sana Paganini'nin capricelerini Of seni hararetli Ah seni pileli Saçlarınla döküyorsun damarlarıma kadehi Duyma dedim değil mi sana Pan'ın ezgisini Of seni yabani Ah seni pençeli Tırnaklarınla çiziyorsun sırtımdaki çizgileri Koklama dedim değil mi sana Lotus'un mavilisini Of seni şehvetli Ah seni öfkeli ruhunla avuçluyorsun bedenimdeki yükseltiyi Hatırlama dedim değil mi sana Hermes'in düşlemini Of seni dünyevi Ah seni kibirli Dişiliğinle ısırıyorsun boynumdaki deriyi Savunma dedim değil mi sana Epicur'un fikrini Of seni vahşi Ah seni sinsi Uyuşturmanla boğuyorsun kabarttığım istediğini Uygulama dedim değil mi sana Tiberius'un emrini Of seni asi Ah seni zilli Ağırlığınla sarmalıyorsun kudurttuğum zevki Bulma dedim değil mi sana İsis'in kaybettiğini Of seni işveli Ah seni yabani Islaklığınla çalkalattırıyorsun çıkamadığım girintiyi Çalma dedim değil mi sana Amour'un senfonisini Of seni neşeli Ah seni tiryaki Özünle kamaştırıyorsun Çağlayanımın heybetini Kutsama dedim değil mi sana Tagata'nın ayinini Of seni yahşi Ah seni kaprisli Hırsınla değiştiriyorsun oynadığım sahneyi Okuma dedim değil mi sana Aretino'nun sonelerini Of seni titremeli Ah seni esrimeli Uçurumunla tutuşturuyorsun kasıklarımın kenetlenmesini Yutma dedim değil mi sana Min'in yemini Of seni sevimli Ah seni lanetli Tükenmişliğinle öpüyorsun yanak dayanmış göbeğimi Özlettirme bana dedim değil mi sana 'Homo sum! ' demeyi Söylettirme bana dedim değil mi sana 'Plaudite, comoedia finita est. amici! ' Yaşattırma bana dedim değil mi sana Kronos'un Avam eğlencesini Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayışığında Yaygara
Geçmişinin derbederliklerini geleceğin renklerine taşıyorum azar azar sakın unutma! beklemeseydin beni sevgime asla değmeyecekti nazar Etrafımının yıkıldığı diyarda sarıldım sana Kalbini mırıldanarak açtın bana Çıplaklığını nefasetinle yatırdın yanıma Mabedini esaretinle yıkattırdın bağbozumuna Bak işte! Gözünün önünde! göl kenarında belirmiş karmaşalığımızdan bir temaşa... Duy işte! Kulağının içinde! Ayışığında yükselmiş başbaşalığımızdan bir yaygara... yüzlerce mum yaktıysam da çevrene çıplaklığın parlattı geceyi gezindim üstünde bir seyyah gibi binlerce nağme bıraktıysam da evrene besteledim sırtına teslimiyetini o an aldım elime tüyden bir kalemi köz olmuştu çünkü katranlı yüreğime dudaklarının sessizliği.. Buram buram lavantalar sürdüm üzerine delice çizdim anılarımı heryerine fırçamın kayan sakinliği daireyi saran hareketleri başladı bataklıktan çıkışımızin hikayesi nadasa bırakılmış bir tarla gibi şimdi meyvelerini veriyor kaçışımızın neticesi soluk soluk nefesimle uçuşuyor yelelerin oluk oluk renk havuzunda yüzüyor göğüslerin karanfil pembesi, papatya sarısı menekşe mavisi, orkide beyazı hepsi kokusunu salıyor dipdiri resminde bir de kıskanç Ay'ın gümüş rengi bulaşmış tenine sersemletiyor nemli dileğini sivriliğim güldürüyor tüylü silleni gezinmişliğim aniden dokunur dokunmaz ona rengarenk saçlarınla çengelledin beni koynuna düştüm yine çamsakızından gafletimle sırçaköşküne kandım yine sızlanışımdan dişlerle cam gözlerine boğuk bir ulumayla kanattık sızıyı donuk bir geceyle ısıttık kanımızı yine de taş attık şeytanın kahpeliğine yine de kulak tıkadık arkadan söyleneceklere çünkü bir tek balıkçıllar kesebilirdi sözlerimizi çünkü bir tek vücutlar tanıyabilirdi resmimizi... Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna
Her gece bir mum ışığı arar oldum, kayboldum. beni bende bırakmak istemeyenlerden kaçtım, şanslıydım. gecesiz düşünemez oldum, korktum. geçmişte şiirden nefret edendim, sevildim. ikiyüzlülüğü sorguladım kalanlarla, umutlandım. içimi keşfetmekten yoruldum, dinlendim. her gece soluksuz bir kitabı soludum, boğuldum. çok bebeğin kalbine ok attım, vuruldum. her gece yılanların koynuna girdim, sarıldım. her doğumda uyanık kaldım, üşüdüm. hayatı olduğu gibi kabul edemedim, kızdırdım. üç şey istedim gözlerim açıkken: herşeyi bilmek her bildiğimi paylaşmak ve başarmak, yanıldım. çekindim bahşedilen yirmidokuz harften, aradım. su içtim, yoğruldum. Ve ben her gece yazamadım, uyudum... Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balıkçıyla Pazarlık
vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana haydi bitir şu tekneni beni bunaltmadan oyalanma çivi çakmayla falan fazla da kıçını zımparalamadan yakalım diyorum kısmetse senle denizci fenerlerimizi açalım istiyorum şöyle denize pupa yelkenlerimizi bütün dubaları aşıp sen de en uzaklara kırarsan dümeni inan olsun yeter bana... Vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana rica minnet olmadan götür istiyorum beni çok uzaklara inanmıyorsun ama hemen görmem gerek yüreğimdeki balık sürülerini ah yok mu o bıcırık deniz bigudileri mübarekler gözümde tüttü şimdi azmışım da bunlar da kadınım olmuş sanki anlamıyorsun ama nasıl da özledim bi bilsen canım denizimi bir kere olsun sürsem yüzümü onun hoyrat lodosuna off var ya başım üstüne yeminle yeter bana! vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana sen rasgele demeyi ağzıma bir alıştırsan ben kızdırsam güzelim dalgalarımızı karanlığın Ay yüzüne kadar bağırsam heryanım velet donu kadar ıslansa gelse içime zaten bir kere bunaltı bak şuraya yazıyorum yeter bana! vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana çilingir soframıza ne koyarsan öyle hiç mızmızlanmadan öte boka derim çok şükür amenna! söz veriyorum istesen de duyamazsın artık benden başka bir terane ağzımdan çıktı bir kere demedik mi ne çıkarsa bahtımıza zaten ne diyorum ben sana sarı çizmelerimi taksam ayağıma yağmurluğumu da geçirdim mi üstüme adımımı atsam güvertenin başına elimi de kanattım mı bir kere misinayla versen de istemem daha palamutunmuş lüferinmiş sanma sakın gözüm var onlarda öylece teknenin köşesinde oturayım daha ne olsun ki ciğerimi ye yeter bana! vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana bakma bana öyle uzaktan hiç deli görmemiş gibi sen de söz vereceksin çoluk çoluk ayaklarına yatmadan ne bırakacaksın beni buzhaneye ne sen de kaçacaksın tersaneye geçen seferki gibi kandırmazsan itmezsen beni elinin tersiyle ölümü gör yeter bana! vuslata yaka silktim kaptan acele kalk yetiş yanıma gidelim buralardan daraldım diyorum anlasana adamı günaha sokmadan beni daha fazla daraltmazsan kimseyle kanlı bıçaklı olmadan lafımı bir anlarsan sen de yeter ulan diyip verdiğin sözü bi tutarsan birkereliğine dönmeyiz diyorum işte ruhuma ağını atmış şu mendireği kayıp namussuz bedene Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle Beni
Kırık bir cam kürenin dışından bakan sen hep silgi darbeleri yemiş bir kağıdı andırmışsan bana kirli pencerelerden gözkırpmışsan karlara gördüklerini işlemişsen ellerime kale kapılarıma dayanmışsa güllerin bir tabloda hayat vermişsen oğluna kazdığın çukurlar cennete açılıyorsa bir zaman matemler yakışıyorsa ruhuna yıldızlar şahit oluyorsa yalanlarına annemi çalmışsan geleceğimden gözlüğümü değiştirmişsen aynayla yapraklara günahlarımı yazdırmışsan masallarda cadıları kollamışsan sevgilileri kırık okla avlamışsan ölüleri boğmuşsan toprağında selleri salmışsan ceddime filizleri doğarken kavurmuşsan ceninleri doğmadan kaçırmışsan insanı insana satmışsan yüzsüzce yalnızlar vadisine göç ettirmişsen onları haykırmaları zevke saymışsan çanları kılıcıma bulamışsan yüzüğüme mühürlemişsen adını vaktimi eskitmişsen karanlıklarda sana söyleyecek son lafım: bekle beni kurutacağım soyunu Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Bir Uyusam Bir Uyansam
Ben bir uyusam gözlerim kapansa yalnızlık sussa insanlar ağlamasa dünya dursa kimseler konuşmasa Ben bir uyansam gözlerim kapansa yalnızlık sussa insanlar ağlamasa dünya dursa kimseler konuşmasa Reha Başoğul |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|