www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Hakında Herşey Bu Bölümde...

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-06-2009, 09:09 PM   #1
styla45
Forum Kalfası
 
styla45 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2005
Konum: ManisA
Yaş: 39
Mesajlar: 7,074
Teşekkür Etme: 5
Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3539
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi : styla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Ateş Ağızlı Çiklit Balığı

Anavatanı Orta Amerika ( Meksika, Guatemala ve Yukatan bölgeleri ) olan ateş ağızlar oldukça dayanıklı ve görünüm olarak da güzel balıklardır. Erkekleri dişilerinden renklerinin canlılığı, vücut olarak iriliği ve yüzgeçlerinin (karın ve sırt) daha uzun olması gibi özellikleri ile ayrılır. Ateş ağızlar ortalama 15 cm. ye kadar büyürler. Ateş ağız akvaryumunun ısısı 24-26 °C ve pH değeri de 6,5 – 7,5 arasında olmalıdır. Ateş ağızlar özellikle üreme dönemlerinde daha da belirginleşen boğazlarının altındaki ateş kırmızısı renkleri ile dikkat çekerler. Gövdenin karın bölümü de bu renk, diğer kısımlar ise mavimsi gri tonlardadır. Yüzgeçler üzerinde mavi damarlar görülür. Yüzgeçlerin kenar kısımları kırmızıdır. Özellikle üreme zamanlarında renklerin ani parlayıp sönmelerini seyretmek gerçekten zevklidir.

Ateş ağızlar oldukça uyumlu balıklar olmalarına rağmen diğer türlerle olabilecek kavgalarda oldukça hırçın da olabilirler. Kendi aralarındaki kavgaları öldürmekten çok korkutmaya ve sindirmeye yöneliktir. Zebra çiklit gibi potansiyel katillerle bile aynı akvaryumda yaşamayı başarırlar. Akvaryumları dizayn edilirken taşlar ve kütüklerle oluşturulacak olan tüneller ve kovuklar optik bölge sayısını arttırdıkça kavgalar daha az olacaktır. Bitkileri yemek gibi bir huyları olmamasına rağmen bir çok çiklit cinsi gibi üreme dönemlerinde artmak üzere devamlı tabanı kazıp durdukları için akvaryumlarında zayıf bitkilere çok fazla şans tanımazlar. Akvaryumlarına su üstü bitkileri ya da kökleri taşlarla çevrilmiş dayanıklı bitkiler dikilebilir.

Ateş ağızlar her türlü kaliteli yemle beslenebilirler. Canlı yem onların üremelerinde tetikleyicidir. 10 günde bir gibi canlı yem mutlaka verilmelidir.

Üremeleri oldukça verimli olabilir. İlk yumurtlamasından sonra dişinin yumurta sayısı gittikçe artacaktır. 400-500 yumurta yapabilirler. Akvaryumlarına konulacak yatık bir saksı ya da fincan onların üreme için kullanacakları alan olacaktır. Yeni doğuma kadar yavrularına çok iyi bakarlar ama yeni doğum sonrası eski yavrularına karşı ilgilerini kaybederler.

Sağlıklı bir gelişim için düzenli su değişimleri asla ihmal edilmemelidir.

styla45 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:29 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.