![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12095
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çiğ Börek...
MalzemeLer : 1 kg un, 1 paket yaş maya, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık su. İçi : 750 gr yağsız kıyma, 2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, Yeterince tuz. Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin. Una, maya, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Bu arada içini hazırlayın ve tüm malzemeyi köfte yoğurur gibi yoğurun. Mayalanmış hamurdan bir limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bir kaşık dolusu çiğ içi hamurun yarısına yayıp yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice bastırın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağının süzülmesini sağlayın. Ayran ile sıcak sıcak servise sunun. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|