www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 10:18 AM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12098
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Turşu Tarifleri...

Kırmızı Pancar Turşusu...

Malzemeler:
1 kg. kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 baş sarımsak
Yarım çorba kaşığı tuz

Yapılışı:

Pancarları yıkayın.
Çok yumuşak olmamak üzere haşlayın.
Soyarak yuvarlak olarak dilimleyin.
Bir cam kavanoza yerleştirin.
Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su koyup karıştırın.
Pancarın üzerine döküp kavanozu sağa sola sallayın
Kapağını kapatın.
Dilerseniz hemen ertesi gün bile sofraya alabilirsiniz.
Afiyet Olsuuun...
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:22 AM   #2
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12098
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

DonduruLmuş Biber Turşusu...
maLzemeLer:

2 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)
1 küçük lahana
6 adet salçalık kırmızı biber
2 baş sarımsak
1 demet maydanoz
10 dal kereviz sapı
2 su bardağı üzüm sirkesi
Turşuluk tuz

yapıLışı:

Biberleri yıkayıp sapları ve tohumlarını ayıklayın.
Lahana, salçalık biber, sarımsak, maydanoz, kerevizi ince ince kıyıp büyükçe bir kapta karıştırın.
Biberlere sıkıca doldurup kavanoza yerleştirin.
4 bardak suya dolu dolu 1 çorba kaşığı tuz koyarak tuzlu su hazırlayın.
Buna sirke karıştırıp kavanoza boşaltın..
Üzerine temiz birmermer ağırlık koyup kapağını kapatın.
Turşuların bozulmaması ve sert olması için soğuk bir yerde saklayın.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:23 AM   #3
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12098
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

yaz Turşusu...

maLzemeLer:

1 kg mevsim sebzesi 40dk * 20

(sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.)
4-5 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
3-4 Sap asma filizi
8-9 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz

yapıLışı:

· Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz.

· · İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın.

· · Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir.

· · Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin.

· · Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin.

· · Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun.

· · Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın.

· · 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın.

· · Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın.

· · Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.

NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:39 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.