www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:41 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan İçli Köfte

İçli Köfte

MALZEMELER

250 gr az yağlı dana kıyma

3 orta boy kuru soğan

100 gr çam fıstığı kavrulmuş

100 gr ceviz içi iri kırılmış

2 çorba kaşığı margarin

1 kahve kaşığı yenibahar


Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

250 gr yağsız dana kıyma

750 gr köftelik ince bulgur

1 çorba kaşığı irmik

1 ufak soğan rende

1 orta boy patates haşlanmış

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 çorba kaşığı karabiber

3 çorba kaşığı tuz

½ çorba kaşığı un

1 su bardağı su (az gelirse ilave edebilirsiniz)


İçi için; Margarin eriyince içine ince çintilmiş soğanı katınız ve kavurunuz Kıymayı ilave ediniz kıyma suyunu çekince diğer malzemeyi de ekleyiniz bir iki defa daha çevirdikten sonra soğumaya bırakınız

Dışı için; Köftelik bulguru rende soğan ve tuz ile karıştırınız
Ve yoğurmaya başlayınız, parçalar halinde kıymayı da yoğurulan harca katınız Bütün kıymalar katılınca içine irmiği, ezilmiş haşlama patatesi, baharatı, unu ilave ederek yoğurmaya devam ediniz

Bu arada yavaş yavaş su katmayı da ihmal etmeyiniz Son olarak bütün harçı birkaç parçaya ayırarak robottan geçiriniz çıkan macun gibi harcı tekrar birbirine yediriniz İçli Köftenin dış harcı işlenmeye hazır hale gelmiştir

İri ceviz büyüklüğünde bir top yaparak işaret parmağı yardımı ile içini oymaya başlayınız Elinizi devamlı ıslak tutunuz İçli Köftenin dışı ne kadar ince olursa o kadar makbuldür Oyulmuş köfteye kıymalı harcı küçük kaşıkla doldurun ve gene ıslak elinizle ağızı yuvarla***** kapatınız

Hazırlanan içli köfteleri kızdırılmış sıvı yağda açık kahve bir renk alana kadar kızartınız
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:31 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.