www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:42 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12099
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kısır

Kısır

MALZEMELER

3 Bardak ince köftelik bulgur

1 orta boy kuru soğan

2 çorba kaşığı biber salçası

İç Malzemeler :

20 adet taze soğan

1 demet taze nane

1 demet maydanoz

5-6 yeşil sivri biber

2 kabuğu soyulmuş domates

Nar ekşisi, yoksa limon suyu

4 - 5 çorba kaşığı zeytinyağı


İki bardak suyu kaynatıp şişmesi için ince bulgurun üzerine şişmesi için dökün Az gelirse ilave edin( Bulgur şişmeli ve tane tane olmalıdır Su fazla gelirse bulamaç olur)
Şişmiş olan bulgura iyice ince kıyılmış soğan ve salçayı katarak bir miktar çiğ köfte gibi yogurun (Bulgurun lapa gibi olmaması, diri kalması tercih edilir)
İç malzemeyi ince ince doğradıktan sonra bulgura katın
Taze soğanların körpe yeşillerini de doğrayın(Kırmızıpul biberini, tuzunu ve karabiberi eklemeyi unutmayın)
Son olarak zeytinyağını ve nar ekşisini, yoksa limon suyunu katıp iyice karıştırın (Kısır lezzet olarak ekşice olmalıdır Tam bir yaz yiyeceğidir)
Taze ince asma yaprağı veya marullada servis yapılabilir
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:43 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.