www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:55 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12079
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Mevlana Pilavı

Mevlana Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı
  • Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin
  • Nohutu akşamdan ıslatın
  • Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın
  • Kestaneleri bir tencereye aktarın
  • Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın
  • Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün
  • Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin
  • Yağdan çıkarıp bekletin
  • Aynı yağda soğanı pembeleştirin
  • Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun
  • Pirinci birkaç kez yıkayın
  • Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın
  • Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun
  • Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin
  • Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın
  • Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın
  • Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin
  • Suyu çekince ateşten alın
  • Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:31 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.