www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:08 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12095
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Baharatlı Pilav

Baharatlı Pilav

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşğı biberiye
2 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz

Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin
  • Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün
  • Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun
  • Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin
  • Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin
  • Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın
  • Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
  • Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın
  • Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:15 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.