www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:17 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Paşa Pilavı

Paşa Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 6Yöntem 150 gr tereyağı
1 Adet soğan
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı etsuyu yada tavuksuyu
1 Su bardağı kuru erik
1 Su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı antep fıstığı
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1 Tatlı kaşığı safran
Tuz

Hazırlanışı
  • Yağın 100 gramını tencerede eritin
  • Soğanı rendeleyip, sararıncaya kadar kavurun
  • Tuzunu ekleyin
  • Daha önceden ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin
  • 2-3 dakika çevirerek kavurun
  • Kaynar etsuyunu veya tavuksuyunu ve safranı ilave edin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Geriye kalan 50 gram tereyağını tencerede eritin
  • Kuru meyveleri ve yemişleri yağda birkaç dakika kavurun
  • Meyvelerin ve yemişlerin yarısını pişmekte olan pilava ekleyin
  • Pilav iyice demlenince, servis tabağına aktarın
  • Üzerine kalan meyve ve yemişleri koyup, servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:34 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.