![]() |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ÇILAV
MALZEMELER 1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir) 1,5 litre su 3 kaşık tereyağı Tuz HAZIRLANIŞI Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır __________________ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|