![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
HAMSILI PILAV
MALZEMELER 1 kg hamsi (ayıklanmış) 400 gr pirinç 2 orta boy soğan Kuş üzümü Dolmalık fıstık Maydanoz Kırmızı pul biber Karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Servis tepsisini önce yağlayalım Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim __________________ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|