![]()  | 
	
		
			
  | 
	|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
| 
		 | 
	Konu Araçları | Görünüm Modları | 
| 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			 Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007 
				Konum: İstanbul 
				
				
					Mesajlar: 50,907
 
				
				Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 
				İtibar Gücü: 12116  
Rep Puanı : 59275  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 
	
	
	
	
		
			
			 HAVUÇLU VE BEZELYELI PILAV 
		
	
		
		
		
		
		
	
	MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı margarin 2/3 bardak konserve bezelye 2 orta boy havuç 1/2 demet dereotu 1/2 çay kaşığı safran yeterince tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin   Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve  iyice yumuşamadan haşlayın  Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin  3 su  bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın  Tuzunu, margarini ve  safranıekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın   Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2  taşımkaynattıktan sonra altını kısın   Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün  Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış  dereotlarınıpilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika bekleyin   Bu  arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor  Dinlenme süresi  sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın  Dilerseniz  karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis ediniz | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
		
  | 
	
		 |