|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-24-2009, 09:02 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)  		 			 			Ali Paşa Pilavı (6  Kişilik) Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 100 gr Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Soğan 1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antepfıstığı 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü Tuz Yemeğin Tarifi Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın  Köfteleri ister tavada  kızartın, ister suda haşlayın  Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın  Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun  Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun  Dolmalık fıstığı ekleyip  biraz daha çevirin  Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince  ekleyin  15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin  Sıcak olarak servis yapın   | 
|   |   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |