![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Malzemeler2 su bardağı pirinç 2 adet ayva 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı 1 yemek kaşığı dolma üzümü 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı safran Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı tarçın Yemeğin Tarifi Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın Tereyağını tencerede eritin Ayvaları atıp 5 dakika kavurun![]() Pirinçleri yıkayıp süzün Fıstıklarla beraber ayvalara katın 5 dakika kadar kavurun Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin Üzümleri yıkayıp ekleyin![]() Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun![]() |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|