|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|   | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-25-2009, 09:15 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  BoşnakBöreği Malzemeler 1 Kg Un 1 Fincan Sıvı Yağ 1 Yumurtanın Sarısı Yeterince Su Tuz İçi İçin 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz Yemeğin Tarifi Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim  Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım  Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım  Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim  Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım  (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir  ) Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim  Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim  Yufkayı rulo şeklinde saralım  Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim  Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim  | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |