|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|   | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-25-2009, 09:16 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Kabak Böreği Kabak Böreği Malzemeler : 4 adet yufka 3 adet kabak 2 bardak süt 2 yumurta 1 demet dereotu 100 gram beyaz peynir ¾ su bardağı sıvıyağ Yapılışı : Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir  1 çay kaşığının ucu ile tuz atılıp hafifçe sıkılıp kabakların suyu akıtılır  Kabakların içine 1 yumurta, süt, ufalanmış peynir, ince doğranmış dereotu ilave edilir  Tahta kaşıkla malzeme birbirine karıştırılır  Diğer tarafta bir tepsi yağlanır, yufkalar 8'e bölünür  Herbir yufka 2 yemek kaşığı yağ ile yağlanır ve kenarlarına malzeme konulup kalın bir sigara böreği şeklinde gevşekçe sarılır ve kendi etrafında çevrilerek daire şekline getirilir  Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir  Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür  170 derecede 45 dakika kadar pişirilir   Not: Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür  Ama pişme süresinin sonunda börek ılınmaya başlayınca suyun tamamını çeker  | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |