![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 49 Thanked 443 Times in 153 Posts
Üye No: 7515
İtibar Gücü: 1884
Rep Puanı : 23286
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Yıl 1922. 14 Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası Anadolu’sunda bazı şehirlerin nabzını yoklaya yoklaya İzmir’e gidip annesini görecek. Ve Latife’yi.
Ama o gece çok sıkıntısı var Mustafa Kemal’in ve bir türlü uyku tutturamıyor. Ali Çavuş kompartımanın kapısı önünde sigara üstüne sigara içiyor. Kapıya dayanmış karanlığı seyreder ken bir yandan da kendi kendine mırıldanıp duruyor. “Bu işin bu kadar çabuk oluvereceğini hiç düşünmedim. İşte, sonunda şifreli telgraf geldi. Zübeyde anamızı yitirdik. Peki, ne duruyorum. İçeri girip onu uyandırmalıyım. Ama işe bak, giremiyorum. Kıyamıyorum paşama. Nasıl derim ki: ‘Anamız öldü paşam!’ diyemem. Onun yüreği anası için atar. Hep söyler. Vatanı kurtarmakla anasını kurtarmak aynı anlama gelir onun için. Kapıyı açsam, telgrafı uzatsam, ‘Paşam sen sağ ol’ desem ‘Eyvah demez mi?’ ‘Koca vatanı kurtardım ama anamı kurtaramadım demez mi?" Ali Çavuş, anlattığına göre birden yerinden sıçramış. İçeriden bir ses geliyor. Mustafa Kemal sesleniyor. Çavuş kompartıman kapısını açıp selam duruyor: “Emret Paşam”. Mustafa Kemal yatağa oturmuş soruyor telaş ile: “Ne demeye kapıda bekliyorsun sen?” “Uyku tutturamadım da Paşam” “Annemden bir haber var mı?” “Az önce bir telgraf geldi dediler, şifreyi çözünce size sunacaklar.” “Boşuna kıvranma Ali, benden de saklamaya çalışma. Ben haberi aldım.” Ali Çavuş bir şey yokmuş gibi durmaya çalışıyor ve merakla soruyor: “Ne olan, ne haber aldın ki paşam? Hayır haber inşallah.” Mustafa Kemal usul usul anlatıyor. “Az önce dalmışım, rüyamda yeşil bir ovada anamla el ele geziniyorduk. Hep olduğu gibi bana birşeyler anlatıyordu. Birden bir fırtına çıktı. Bir sel bastırdı, anamızı aldı götürdü. Hiçbir şey yapamadım. Hiç, hiç!..” Çavuşu bir titremedir almıştı. Derken.. Mustafa Kemal emri verdi: “Çocuk! Al getir şu telgrafı, hemen!” Ali Çavuş kompartımandan çıkar çıkmaz, çözümü getiren görevliyle karşılaştı. “Ver onu” dedi. “Paşamız bekliyor.” Kağıdı aldı, içeri girdi, selam durdu ve: “Sen sağol paşam” dedi. “Millet sağ olsun.” Gözünden iri bir damla göz yaşı akıvermişti. Çavuş “Ağlama paşam” diye yalvardı. “Neden? Ben insan değil miyim? Anam öldü. Ben buna ağlarım. Ama, Anavatan kurtuldu. Bununla da te selli bulurum. Benim için ikisi bir.” İşte ben bunun için: ‘Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’ diye cevap vermedim mi Namık Kemal’e? Birden Mustafa Kemal ile Ali Çavuş birbirlerine sarıldılar ve açık açık, hıçkırıklarla, içli içli ağlıyorlardı. __________________ Che’nin eğitimi ve derin bilgisi onu onurlu bir mertebeye taşımıştır,insanların dış görünüşleriyle değerlendirip ithal kahramanlardan söz eden arkadaşlarımızın ne kadar ithal bir yaşam içerisinde oldukları ortada,tarihte saygıyla anılacak kahramanlarımız olmuştur şüphesiz ama bu bizim sömürge konumunda olan bir ülkede yaşadığımız gerçeğini değiştirmez değilmi? Kısacası Che’yi tanıtmak yada eleştirmek konusunda bir yeterliliğe sahip değiliz ama dünya halklarını onu hakkettiği mertebeye oturtmuştur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3038
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
|
![]() çok güzel paylaşım sağol............
![]() |
#3 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 40 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 8808
İtibar Gücü: 1423
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() teşekkürler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
Teşekkür Etme: 0 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 8698
İtibar Gücü: 1433
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() oooooof of kanka bunları okudukça kendi kendime dövünüp duruyorum ben bu vatan için ne yaptım hadi onuda geçtim kendim için ne yaptım
şimdi Allaha ne hesap veririm? kısacası biz yanmışız 650 yıl süründürdüğümüz heriflere gidip bizide içeri alın diyoruz herifler bizi ABD'ye alırmı sizce hadi buna cevap verim hepinizi öptüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3945
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() paylaşım için saol kötü oldum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2553
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() teşekkürler kardeş
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 98 Thanked 4 Times in 2 Posts
Üye No: 9447
İtibar Gücü: 1622
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ellerine sağlık kanka. muhteşem. Atamızı rahmetle ve özlemle anıyoruz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2553
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() teşekkür ederim
![]() |
#9 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 261 Thanked 168 Times in 83 Posts
Üye No: 7214
İtibar Gücü: 1977
Rep Puanı : 26208
Rep Derecesi :
|
![]() çok büyük adam yaa.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
banu zorlu harika frikik yürek dayanmaz | streetken | Türk Ünlüler | 0 | 09-22-2009 08:06 PM |
Bu FiLmi İzLemeye Yürek Dayanmaz... 10 Numara HardCore Bir FiLm! | alex_67 | Adult eski arşiv | 0 | 01-20-2009 09:50 PM |
Gothic GirL Liz Vicious 32 fiLmi... Bu Kıza Yürek Dayanmaz... | alex_67 | Adult eski arşiv | 2 | 08-04-2008 01:29 AM |
Bu finale yürek dayanmaz! | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-23-2007 04:05 PM |
Bu finale yürek dayanmaz! 101-100 | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-19-2006 12:48 PM |