www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-09-2006, 02:07 AM   #1
Karizmatix
Forum Müdavimi

Karizmatix Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2208
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi : Karizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond repute

Dahiliye Uzmanı Dr. Gülcan Dalgıç, ilkbaharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların çoğaldığını ve vatandaşların bu hastalıklara karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Dalgıç, mevsimsel farklılıklarının gözlendiği ilkbahar döneminde, alerjik hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Şuan da polenlerin fazla olduğu bir mevsim olan ilkbahara giriyoruz. İlkbahar, mevsimsel özellik arzeden, özellikle alerjik hastalıkların artışının gözlendiği bir mevsim. Bu konuda astım alerjisi olan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Hava ısısının yani mevsimsel ısı farkının olduğu bir süreç yaşıyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızın, özellikle 'ilkbahar nezlesi' diye tabir ettiğimiz rahatsızlıklara karşı koruyucu önlemler alınması gerekiyor

. Dikkat edilecek hususların başında beslenme ve temizlik geliyor. Vatandaşların, çok basit olarak bildiği kişisel hijyende el yıkama alışkanlıklarını geliştirmeleri gerekiyor. Beslenmeleri konusunda da yeşil sebze ve meyvelerin tüketilmesi lazım. Vitamin ağırlıklı taze sebze ve meyveler bu hastalıklar için koruyucu özelliklere sahiptir. Rahatsızlığı olan vatandaşların zaman kaybetmeyerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını istiyoruz. Bunlar uygulanmadığı taktirde astım atakları, alerjik renitler, nezle, grip gibi vakalar çoğalarak kişilerin iş performansını düşürecek ve kendi gibi çevresini de rahatsız edecektir. Bu hastalıklar aynı zamanda, vatandaşların zaman ve ekonomik açıdan kayıplar yaşamasına da neden olur" dedi.
Old 04-09-2006, 11:11 AM   #2
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3945
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

ah be doktorum benim için geç kaldın ben şifayı kaptım kar kışta hasta olmadım ama şimdi çok kötüüüüü...paylaşım için soal

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 04-09-2006, 11:32 AM   #3
sonnnefes
ÇaKaL Üye

sonnnefes Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 285
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1972
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi : sonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond repute

saol kanka uyarın için...
sonnnefes çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 04-09-2006, 12:39 PM   #4
aLeMDaR
Guest

Üye No:

eyvallah kanka
Old 04-30-2006, 05:28 PM   #5
pinkflower_15
Geçerken Uğradım

pinkflower_15 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 8368
İtibar Gücü: 1446
Rep Puanı : 360
Rep Derecesi : pinkflower_15 is just really nicepinkflower_15 is just really nicepinkflower_15 is just really nicepinkflower_15 is just really nice

güzel bir konu için saol.....
pinkflower_15 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı