![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 12 Thanked 15 Times in 7 Posts
Üye No: 7768
İtibar Gücü: 1440
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Canı sıkılan ev kadını, sutyen ömrünü uzatan aparat geliştirdi
![]() Buket Önder'in geliştirdiği aparat sutyenlerin bozulmasını önlüyor. İZMİR - Sutyenlerin bozulmadan taşınmasını ve çamaşır makinesinde yıkanmasını sağlayan bir aparat geliştiren ev kadını Buket Önder, 'Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi' aldı. 45 yaşındaki iki çocuk annesi, buluşuna ulusal ve uluslararası patent almak için de girişimlerde bulundu. Özel Çamlaraltı Koleji mezunu Önder'in kafasındaki şimşek büyük kızının ÖSS'ye girdiği gün çakmış: "Eve dönünce kendimi ev işlerine verip biraz oyalanmak istedim. O günkü stresle sutyenlerimi de çamaşır makinesine attım, haliyle sünger yapısı bozuldu. 'Sutyenleri çamaşır makinesinde yıkamanın bir yolu olmalı' dedim. Bir şeyler geliştirmeye başladım. Arkadaşlarım da 'Elde yıkıyoruz, deterjandan arındıramıyoruz' diyordu, üstelik elde yıkayınca kurutması da kolay olmuyordu." İnternete girip kadınların konuyla ilgili görüşlerine de başvuran Önder "Sadece Türk kadınları değil, bütün dünya kadınları aynı dertten yakınıyor. İç çamaşırı pahalı bir şey. Sünger kısmı ezildiğinde ince bir penyenin içine giyemiyorsun" dedi. Evdeki pres ütüde plastikleri eriterek bir prototip meydana getiren Önder'in yeni hedefi, ürünü ticari hale getirecek bir girişimci bulmak. Önder bu konuda iddialı: "Neticede makineye zarar vermeyecek, iç çamaşırını ezmeyecek ve sıcaktan etkilenmeyecek bir aparat çıkardım. 1.5 yıldır kızlarım, arkadaşlarım ve kendim kullanıyorum. Kimsenin şikâyeti olmadı. İç çamaşırlarındaki teli (balen) yabancı bir kadın buldu. Türkiye'den niye böyle biri çıkmasın?" |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
o adam o aletle kadını doyuramadıysa siz bu kadını imkansız doyuramazsınız site olara | axe86 | Türk Video | 2 | 07-09-2009 12:38 AM |
Cep şarj eden sutyen | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-17-2008 12:13 AM |
Canı sıkılan hanımlara | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-26-2007 10:20 PM |
İnsan ömrünü uzatan ilaç | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-16-2006 11:50 PM |
Canı sıkılan zenci çocuk +18 süper | reco_carsi | Eskiler (Arşiv) | 3 | 11-05-2006 12:26 PM |