![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 11 Thanked 23 Times in 8 Posts
Üye No: 13745
İtibar Gücü: 1423
Rep Puanı : 1160
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Adamın biri, her mehtaplı gecede alır başını deniz kıyısına
gidermiş. Dönüsünde sorarlarmış: Ne gördün? Dünya güzeli deniz kızları gördüm, altın saçlarını gümüş taraklarla tarıyorlardı, dermiş hep. Bir gece yine tek başına deniz kıyısına vardığında, gerçekten dünya güzeli deniz kızları görmüş, altın saçlarını gümüş taraklarla tarıyorlarmış. Döndüğünde yine sormuşlar: -Ne gördün? -Hiç demiş..hiç bir şey.. Oscar Wilde'in yukarıdaki harika öyküsünü ilk okuduğumda ortaokuldaydım ve ne demek istediğini anlamamıştım. Daha sonra unutmuşum. Yıllar sonra rastladığım Haldun Taner'in bir sözü bana öyküyü hem hatırlattı hem de ne demek istediğini çok çarpıcı bir şekilde gösterdi. şöyleydi söz: " Bir hayalin gerçek olması kadar hayal kırıcı bir şey yoktur." Daha sonraları ise bu tema pek çok edebi eserde karşıma çıktı. ...... Düşünüyorum da..Hepimizin böyle hayalleri var mutluluğumuzu bağladığımız,gerçeklesene kadar yaşamı sanki ertelediğimiz. Acaba hiç düşünüyor muyuz; bu istediğimiz her neyse, gerçekleştiğinde iyi mi olacak. Bir düşünürün hep aklımda tuttuğum bir sözü vardır: "Bütün dualarımı kabul etmediği için Tanrı'ya şükrediyorum" diye. Belki de daha az üzülmeliyiz gerçekleşmeyen hayallerimiz için. Belki de aslında sevinmemiz, mutlu olmamız gereken bir şey için gözyaşları döküyoruzdur. Yalnız, hakkınızda hayırlı olan hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle..
![]() |
#2 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 278 Thanked 713 Times in 478 Posts
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2464
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() eline sağlık.güzel yazı
Beşiktaşlı olmak Gözyaşı Değildir akıp Gitsin, Bir Mevsim Değildir Zamanı Gelince Bitsin, Bir Heves Değildir Gelip Geçsin ve "BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin.. ![]() BeşiktAşımız ile ilgili son haberler ![]() ![]() Moderator başvurusu için tıklayın |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 336 Thanked 198 Times in 92 Posts
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1942
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Sagol belli bir yere kadar hayalle yasamak daha güzel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Üye No:
![]() teşekkürler
|
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İnternette yazdıkları hayaller gerçek oldu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-10-2009 07:23 PM |
Sonsuz Hayaller | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-09-2008 12:21 PM |
Transparan Hayaller | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-07-2008 07:17 PM |
Hayaller | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-01-2008 06:36 PM |
Sonsuz Hayaller | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 02:20 PM |