www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-20-2006, 10:24 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Varsayılan Çorum: İskilip Belediye Başkanı Öztürk'ten Basın Toplantısı[20.07.2006 22:22:00]

Çorum: İskilip Belediye Başkanı Öztürk'ten Basın Toplantısı
İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, düzenlediği basın toplantısıyla, 28 aylık görev süresini değerlendirdi.

Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 28 ayın bir değerlendirmesini yapan Orhan Öztürk, İskilip Belediyesi'nin son 2 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatarak, "Sürekli güzel hadiselerle gündeme gelmek mümkün değil. Bazen olumlu bazen de olumsuz olarak gündeme geldik. Biz İskilip Belediyesi olarak olumlu yada olumsuz gündemde olmaktan memnunuz. Yaptıklarımızı şov yada artistlik olarak değerlendirenler oldu ancak biz İskilip'in tabanda siyaset üretme arayışı içinde olduk" dedi.

Başkan Öztürk, bugüne kadar belediye etkinliklerinde olsun, diğer etkinliklerde olsun kendisinin adını taşıyan bir afiş kullanmadığını, İskilip Belediye Başkanlığı'nın ismini kullandığını, kendisinin reklamla gündeme gelmek istemediğini, İskilip'in gelişmesinde gösterdiği icraatlarla gündeme gelmek istediğini, reklamlarda İskilip'in tanıtımı söz konusu ise her zaman elini taşın altına koyabileceğini söyledi.

Yanlış belediyecilik sistemi ve anlayışı yüzünden yolsuzluk ve hırsızlıktan daha fazla belediyeyi zarara uğratan yapının artık değiştiğini, yerine dürüst ve şeffaf yönetim anlayışının geldiğini vurgulayan Öztürk, son günlerde ülke gündemini meşgul eden terör olaylarına da değindi. Terörün sadece Türkiye'de yaşanmadığını belirten Öztürk, 30 yıla aşkın süredir Türkiye'nin başına bela olan terörün ortadan kalkması için köklü çözümler üretilemediğini, bunun ise bir Türk vatandaşı olarak kendisine rahatsızlık verdiğini kaydetti. Orhan Öztürk, düzenlediği basın toplantısında birçok konuya değinirken, İskilip'te özelleştirilmedik yerin kalmadığını, özelleştirmelerin yapılırken açık ve şeffaf yapıldığının altını çizerek, İskilip'in özelleştirmede Türkiye'ye örnek olacağını dile getirdi.

"Başta İskilip halkı özelleştirmeye tepki koydu ama daha sonra İskilip'in menfaatine olduğunu anlamaya başlayınca bu karşı görüşleri yok oldu" diyen Öztürk, karşılıklı ilişkilerde ahlaka dikkat edilmezse istismarların yaşanabileceğini kaydederek, şeffaf yöneticiliğin şart olduğunu, dürüst ve şeffaf yönetim anlayışını İskilip'te kendileri tarafından uygulamaya konulduğunu söyledi. Öztürk, yaptıkları özelleştirmelerle yaklaşık 4.5 milyon YTL olan belediye bütçesinin üçte biri kadar kar sağladıklarını söyledi.

''Göreve geldiğimiz günden itibaren başta, temizlik, ulaşım, mezbaha, hayvan pazarı, belediye hamamı, üretim tesisleri ve terminal birimleri olmak üzere har alanda özelleştirme yaptık. Bugün ilçemizde özelleştirilecek bir şey kalmadı. Bu işleri yaparken kamuoyunun desteğini alarak yaptık. Giderleri azaltmak ve rutin masraflarımızı azaltmak için yaptığımız bu özelleştirmeler ile bütçemizin üçte biri kadar kar sağladık. Ayrıca bir çok külfetten kurtulduk" diyen Öztürk, İskilip Belediyesi'nin, Türkiye genelinde ilçe nüfusuna göre en çok işçi çalıştıran belediye yapısından artık kurtulduğuna dikkat çekerek, 276 olan personel sayısının 120'ye indirdiklerini, bu sayıyı önümüzdeki 2 yıl içerisinde 50'ye düşürmeyi planladıklarını kaydetti.

"İZAH EDEMEYECEĞİM HİÇBİR İŞ YAPMADIM"

Koltuk ve zenginlik tatminliğinin hepsini yaşadığını ifade eden Başkan Öztürk, "Benim en büyük zenginliğim gönül zenginliğimdir" dedi. Sürekli yaptıklarıyla gündemde kalmak istediğini kaydeden Öztürk, "Benim yaptıklarımı bazen artistlik yapıyor diye değerlendirenler var. Elbette ki bu tür düşünceye sahip olanlar çıkacaktır. Biz sadece yatırımlarımızla gündeme gelsek, Çorum Belediyesi'nin yanında solda sıfır kalırız. Çünkü Çorum Belediyesi'nin 1 yıllık yatırımı, bizim 10 yıllık yatırımıza bedel. Biz, sadece karar mekanizmasıyız. Karar alıyoruz ve uyguluyoruz. Biz bulunduğumuz yerde hizmet yapma aşkı içerisindeyiz. İdarenin içerisinden gelen bir siyasetçi olduğum için kendimi şanslı olarak görmüyorum değil" ifadelerini kullandı.

İlçede 20 yılda döşen parkeyi kendisinin 2 yılda döşediğini hatırlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Ben İskilip'in geleceğe yönelik hazırlığını yapmak için siyasete girdim. İskilip'i 2 kat büyütme hedefimiz sürüyor. Sadece reklamı yeterince yapamıyoruz. Belediye Başkanı olarak konfor içinde, etliye, sütlüye karışmadan da başkanlık yapardım. Benim 2 anlayışım var. Kendimi her zaman karşımdaki insanın yerine koyarım. İzah edemeyeceğim hiçbir iş yapmadım. Biz yöneticilerin de zaman zaman iltifata ihtiyacı var. Haysiyetli ve onurlu insanların önünün açılması için bu şarttır. Ama maalesef onuru ve haysiyeti ile oynanmayan insanlar bu ülkede siyaset yapamıyor. Bu ülkede bütün siyasetçiler karalanmıştır. Biz neyi, nasıl yapacağımızı bildiğimiz için önümüzü görebiliyoruz. Hizmet için kim geldiyse yardımcı olunması gerek. Köstek olunduğu sürece, ülke ileri gidemez. Benim seçimde hiçbir korkum yok. Seçimi kaybedeceğimi sanmıyorum."

"Her belediyenin yatırımları ve hizmetleri açısından takdire şayan uygulamaları elbette vardır. Ancak İskilip Belediyesi, yapı değişikliğini yapması açısından farklı bir yere sahiptir" diye devam eden Öztürk, "Elbette her yenilik ve değişim içinde bir çok aksaklıkları, yanlışları barındırabilmektedir. Bazı yanlışları abartarak yapılması gereken ameliyata karşı çıkmak iyi niyetten uzak yaklaşımlardır. Çünkü bugün yapılan hiçbir hizmet eskisinden kötü değildir. İskilip Belediyesi, yapılan kiralama ve hizmet satın alma metotları, personeldeki yüzde 57'lik azaltma sayesinde yıllık 1.5 trilyon TL'lik giderden kurtuldu. Temizlik ve çöp hizmetlerinin özelleşmesi için ihale açıldı. 35 personel ve 11 araçla yapılan temizlik hizmeti 22 personel ve 5 araçla yapılacak şekilde 9 aylığına 280 milyar TL'e ihale edildi. Belediye personelinden 22 işçi temizlik firmasına aktarıldı. Belediyedeki eskimiş araçlardan bir kısmı da temizlik firmasına kiralama yolu ile verildi. Bu şekilde bu eski araçların yedek parça ve akaryakıt giderlerinden de kurtulmuş olduk. Çöp toplama konusunda ortaya çıkan başarı ile üzerine özelleştirme ihalelerini hızlandırdık. Ulaşım hizmetlerinde 4 pat şeklinde ihale açtık. Otobüs işletmeciliğinden uzaklaştık. 5 şoför ve 8 adet 1977 ve 1985 arası modelli otobüslerin yedek parça, akaryakıt giderlerinden tasarruf etmiş olduk" ifadelerini kullandı.

"İskilip Belediyesi 55 yıldır işlettiği tarihi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 500 yıllık hamam işletmeciliğinden çekildi" diye devam eden Öztürk,

hamamı olan bir çok belediyenin ya kiralama yöntemi ile yada işletmeyi kapatması ile hamam konusunu noktaladığını söyledi.

Tokatlı bir işletmeciye Belediye Hamamı'nı kiraladıklarını kaydeden Öztürk, bu şekilde 1.5 ve 2 ton civarında harcanan kömürden kar elde ettiklerini söyledi. Hamamda çalışan kadrolu belediye işçilerinden 11 kişiyi başka birimlere aktardıklarını bildiren Öztürk, bilet ve fiş soruşturmalarından kurtulduklarını vurguladı.

"İskilip Belediyesi hiç kimsenin artık eskisi gibi yöneticilik yapamayacağı akılcı, rasyonel, verimli ve israftan uzak kurumsal bir yapıya kavuşturulmuştur. Hiç kimse bu sistemin dışına çıkamayacak, zaten çıkmakta istemeyecektir" şeklinde konuşan Öztürk, "Bundan sonra belediye başkanlığı, zannedildiğinin aksine daha çok yetenek, tecrübe basiret ve feraseti gerektirmektedir" dedi.

"Belediye şehirlerarası otobüs terminali yıllık 24 milyar gelir 15 milyar gidere sahipken özeleştirme yolu ile 64 milyara burası kiralandı. Bazı aksaklıkların düzeltilmesi çalışması da halen sürdürülüyor" diye devam eden Başkan Öztürk, "Belediye mezbahası, yapılan 3. ihalede 3 yıllığına 45 milyara kiralandı" ifadelerini kaydetti.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı