![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 38 Times in 13 Posts
Üye No: 14811
İtibar Gücü: 1440
Rep Puanı : 1962
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Bu Yazı Alıntıdır.
Alıntı: Ata, yanindaki valinin kulagina egilip sorar; Kimdir bu? > > Vali yanit verir; Efendim kendisi SIH'tir. Yörede çok hatirlisi vardir. > > Atatürk Sih'i yanina çagirir ve; "Bak baba, imanin ölçüsü sakalin >boyunda > > degildir. Sunu rica etsem de en azindan Peygamber > > efendimizinki gibi kisaltsan"der ve eliyle de boyun > > alti hizasini gösterir. > > Sih; "Emrin olur Pasam" diyerek yerine çekilir. > > Aradan zaman geçer, bir aksam Atatürk Amasya'daki > > Sih'i hatirlar ve Valiyi telefonla arayip durumu > > sorar.Vali nasil söyleyecegini bilememekle birlikte, > > Sih'in sakal boyunda en küçük bir kisalma bile > > olmadigini aksine kimselere el sürdürmedigini > > anlatir. > > > > Atatürk telefonu kapatir,kagidi kalemi eline alir ve > > az sonra nazirini çagirip, yazdigi yaziyi Amasya > > Valiligi'ne teblig etmesini ister. Ertesi gün > > Amasya'dan bir haber gelir ki Sih Efendi Ata'yi > > görmek > > üzere Ankara'ya yola çikmis... Sih gelir Ata'nin > > karsisina çikar. Sakal tamamen kesilmis, sinekkaydi bir > > tiras olunmus, saçlar kisaltilmis, kilik kiyafet > > bastan sona degistirilmis, bambaska görünüme > > bürünülmüstür. > > Atatürk'ün mesai arkadaslari bu degisimi anlayamaz ve > > Ata'ya sorarlar; "Aman Pasam, o Sih ki sakalina el > > dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden > > kesmesini sagladiniz? " Ata gülümser, sonra da > > yanindakilere dönüp; "Dün aksam Amasya Valiligi'ne bir yazi gönderdim ve Sih'i Afyon'a vali atadigimi bildirdim" der. Ardindan da yeni bir yazi hazirlayip nazirina bu yaziyi da Sih'a vermesini söyler. > > Yazida söyle yazmaktadir; "Inancin ölçüsünün sakalda > > olmadigini anladigina sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk >ugruna kirk yillik > > sakalindan vazgeçebilen yarin baska seyler için milletinden bile > > vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum birakmayalim. Kal >saglicakla... Bugünün Türkiye'sini aslinda o zaman anlatmis olan Ata'mizin kemiklerini sizlatmamak dilegiyle... Simdi üst makamlarda, milletvekili koltuklarinda oturan, fakat ayni yukarida anlatilan zihniyetle bu ülkeyi yöneten insanlara hitab > > edilmiscesine yasanmis ve yazilmis bu yaziyi, deger > > yargilarimizi ve ilkelerimizi,en önemlisi de > > Atatürk'ün bize miras biraktigi bu ülkeyi korumak > > adina tanidiginiz herkeze iletmenizi ve bu yaziyi > > okuyup,geçmisi ve gelecegimizi, yakin geçmisi > > unutmadan! yeniden analiz etmenizi rica ediyorum -------------------------------------------------------------------------------- ATAM İZİNDEYİZ. BU ÜLKENİN TOPRAKLARI SAĞ-SOL DİĞER GÖRÜŞTE OLAN ARKADAŞLARIMIZIN, KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİ İLE SONUNA İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFA EDİLECEKTİR. GÖSTERDEİĞİN HEDEFE DURMADAN İLERLEYECEĞİME AND İÇERİM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() harika bir yazı bizimle paylaştığın için teşekkür ederim...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3944
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() daha önce ben vermiştim ama dursun konu için soal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 1 Thanked 20 Times in 11 Posts
Üye No: 16260
İtibar Gücü: 1446
Rep Puanı : 857
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() teşekkürler.atamız.çok.akıllı.bir.insanmış.
![]() |
#5 | |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
insan(mıs)demen bıraz yanlıs oldu...
![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 336 Thanked 198 Times in 92 Posts
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1941
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi :
|
![]() Paylasimin icin tesekkürler.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
'Ders olmalı' | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-10-2008 02:14 PM |
Ders çalışacağım +18 | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 6 | 09-06-2007 12:38 AM |
ders çalışıyorum | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 5 | 07-18-2006 09:24 PM |
Ataturk'ten bir ders.. | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-27-2006 12:17 PM |