www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-19-2006, 02:00 PM   #1
XMaT
Daimi Üye

XMaT Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 118
Üye No: 7816
İtibar Gücü: 1731
Rep Puanı : 13410
Rep Derecesi : XMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond reputeXMaT has a reputation beyond repute

Kim tarafından kurulduğu açıklanmayan ‘www.allahrahmeteylesin.com’ adresli internet sitesinde ölülere 24 saat kesintisiz dua hizmeti verilmesinin yanısıra, sanal mezar satılıyor.

Site açıldığında bir mezarlık fotoğrafı çıkıyor. Bu fotoğraf üzerine mouse ile gezinti yapıldığında, hangi mezar yerinin boş olduğu ve büyüklüğü belirtiliyor. Ancak, mezar arsasının büyüklüğü metrekare olarak değil, sanal mezarlık olması nedeniyle piksel olarak belirtiliyor. Mezar yerinin bedeli bir kare piksel olarak 4 Euro’dan başlıyor.

Site açıldığında ‘Bu okunan duayı, burada ismi geçen bütün merhumların ruhlarına hediye ettik, kabul buyur Ya Rab’ yazısı çıkıyor, ardından dualar okunuyor. Sitenin adını açıklamayan kurucusu, “Her şeyin bedeli olduğu gibi, hayrın da maddi ya da manevi bedeli vardır. Eğer ölen yakınlarınıza sanal ortamda dua göndermek istiyorsanız en az bir kare piksel almanız gerekiyor. Bunun da bedeli 4 Euro’dan başlıyor” dedi.

Ocak 2006’da faaliyete geçen sitenin 4 bine yakın ziyaretçisi bulunuyor. Piksel satın alanlardan biri olan Hüseyin Çengel, kaybettiği annesine dua gönderirken, “Uzun zamanlarda gurbette sensiz yaşadım, senin yanında olamadım, dualarım hep seninle anne” diyor.
Benden götürdüklerini...
Yok ol ya da yok et!
Sonsuzluğunu al içimden
Hemen al ki kurtul nefretimden...
Ve beni de kurtar kara gecelerden.
Vazgeçtim senden;
Kendimden...”

XMaT çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı