![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3005
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Depreme dayanıksız okula yıkım kararı
Süreyya ŞEYHOĞLU/ KAŞ (Antalya), (DHA) Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bulunan ve 1996 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller tarafından açılışı yapılan 490 öğrenci kapasiteli Merkez İlköğretim Okulu'nun ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Okul boşaltılırken, öğrenciler 4 kilometre uzaklıktaki başka bir okulda taşımalı eğitime tabii tutulacak. Alınan bu karar velilerin tepkisini çekti. 1994 yılında yapımına başlanan ve 2 yıl sonra dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller tarafından açılışı gerçekleştirilen, 3 katlı 18 derslikten oluşan Kaş Merkez İlköğretim Okulu için ‘depreme dayanıksız ve tehlike arz ediyor’ gerekçesiyle yıkım kararı alındı. 10 yıllık geçmişinde, çatısı aktığı için onarılan ve kiremitleri değiştirilen okulda, yönetimin şikayeti üzerine de tabandan su aldığı gerekçesiyle Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından drenaj çalışmaları başlatılmıştı. Ancak, geçen mayıs ayında alınan bir kararla, önce okulun depreme karşı güçlendirilmesi ardından da tahliye edilmesi düşünüldü. TAŞIMA ÜCRETİ AİLELERE 2 Ekim 2006 tarihinden itibaren Kaş'ın Çerçiler Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırılan okulun 490 öğrencisi, taşımalı eğitim kapsamına alındı. Okulun tahliye işlemlerine ise başlandı. 490 öğrenci, 4 kilometre uzaklıktaki Atatürk İlköğretim Okulu'na giderek diğer öğrencilerin boşalttığı saatte dersbaşı yapacak. Öğrencilerin taşıma bedellerini ise velileri karşılayacak. Taşıma bedeli olan günlük 750 Ykr'yi ödeyemeyen ailelere ise Kaş Kaymakamlığı yardım edecek. Bu ailelerin taşıma ücretleri fondan karşılanacak. TATİLDE NİYE YAPILMADI Bu uygulamaya öğrenci velileri tepki gösterdi. Veliler, henüz eğitim-öğretim dönemi yeni başlamışken okulun tahliye edilmesi ve taşımalı eğitime geçilmesinin son derece anlamsız olduğunu vurgularken, “Çocuklarımızın adaptasyonunu nasıl sağlayacağız. Bu planlamalar neden koskoca yaz döneminde yapılmıyor da şimdi çocuklarımız kapı dışarı ediliyor. Bu çocukların geleceğiyle oynamak bu kadar kolay mı?” dedi. Kaymakam Hikmet Aydın ise okulun tahliye kararını Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nün aldığını hatırlatırken, “Biz de çocuklarımızın can güvenliği açısından bu kararı uyguluyoruz” dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Işıkara'dan depreme dayanıksız cami uyarısı 05 Ekim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-05-2007 05:32 PM |
Japonlardan depreme karşı 'akıllı beton' / 6 aralık | GeCeLeR | Eskiler (Arşiv) | 3 | 12-07-2006 04:37 PM |
Depreme karşı 'akıllı beton' | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-06-2006 10:44 AM |
İbrahim Tatlıses'e takipsizlik kararı...28 Eylül 2006 Perşembe 15:28 | yasin44 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-28-2006 03:33 PM |
Vahşetin nedeni 2. nikáh kararı / 21 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-21-2006 01:56 AM |