www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-28-2006, 06:52 PM   #1
ege10
ÇaKaL Üye

ege10 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 336
Üye No: 11033
İtibar Gücü: 1928
Rep Puanı : 18968
Rep Derecesi : ege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond reputeege10 has a reputation beyond repute
Varsayılan Çanakkale'de Yaşanmış Gerçek Bir Olay

Çanakkale'de Yaşanmış Gerçek Bir Olay
Bu Millet o zamandan bu zamana hangi özelliklerini
kaybetti ve ısrarla >kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi düşünmek gerek...
Çanakkale Savaşı sırasında Kocadere köyünde büyük bir sargıyeri
kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor...
Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça
ağırdır.Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane
kelimeler dökülür dudaklarından.
"Ölme ihtimalim çok fazla...
Ben bir pusula yazdım...Arkadaşıma ulaştırın..."
Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur:
"Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç
aldıydım...Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin"
"Sen merak etme evladım" der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar.
Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözü de "söyleyin hakkını helal etsin" olur...
Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor.
Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor.
Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye veyine bir pusula komutan
göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır.Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır. Ellerini
yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz...
PUSULADAKİ NOT:
"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. Kendisi beni göremedi.Biraz sonra taarruza kalkacağız.
Belki ben dönemem.Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."
Siz bu olayın neresindesiniz?
ALINTI.

ege10 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
bluekeys (09-29-2006), Breavhart (10-05-2006), noumAhmet (09-29-2006), yunuss48 (09-29-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 09-29-2006, 09:47 AM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2540
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

onlarki bu vatan için canlarını korkmadan feda ettiler...
onların içindeki iman gücü herşeye yeter...
onun icindirki bu kadar ince düsünüyorlar çünkü onlar kul hakkının değerini en iyi bilenlerdi.yaşarkende ölürkende...

ruhları şad olsun !!!
Old 09-29-2006, 09:57 AM   #3
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3932
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen noumAhmet Mesajı Göster
onun icindirki bu kadar ince düsünüyorlar çünkü onlar kul hakkının değerini en iyi bilenlerdi.yaşarkende ölürkende...

ruhları şad olsun !!!
aynen öyle ahmedim...
işte biz böyle dedelerin torunlarıyız ama acaba farkındamıyız..

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-29-2006, 10:05 AM   #4
wahshi
Yeni Üye

wahshi Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 17252
İtibar Gücü: 1380
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi : wahshi is on a distinguished roadwahshi is on a distinguished roadwahshi is on a distinguished roadwahshi is on a distinguished road

Biz şimdide vatanımızın tek karış toprağına, ırzımıza, namusumuza göz dikseler kartal kesilir saldırırız ama artık herkez Türk'ün cephede yenilemeyeceğini anladı... Şimdi kurt gibi içten kemiriyorlar bizi....

wahshi çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-29-2006, 05:59 PM   #5
yunuss48
Daimi Üye

yunuss48 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 102
Üye No: 11794
İtibar Gücü: 1540
Rep Puanı : 5598
Rep Derecesi : yunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen wahshi Mesajı Göster
Biz şimdide vatanımızın tek karış toprağına, ırzımıza, namusumuza göz dikseler kartal kesilir saldırırız ama artık herkez Türk'ün cephede yenilemeyeceğini anladı... Şimdi kurt gibi içten kemiriyorlar bizi....
haklısın kardeş...
Old 10-03-2006, 06:28 AM   #6
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2540
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Alıntı:

ruhları şad olsun !!!
Ekleyecek kelime bulamadım..
Old 10-05-2006, 02:59 PM   #7
aLeMDaR
Guest

Üye No:

Alıntı:

ruhları şad olsun !!!
kardeşim herşeyi söylemiş
Old 10-05-2006, 03:10 PM   #8
by-berker
Geçerken Uğradım

by-berker Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 10
Üye No: 14510
İtibar Gücü: 1404
Rep Puanı : 521
Rep Derecesi : by-berker is a glorious beacon of lightby-berker is a glorious beacon of lightby-berker is a glorious beacon of lightby-berker is a glorious beacon of lightby-berker is a glorious beacon of lightby-berker is a glorious beacon of light

eyvallah

MÜSLÜMANIZ TÜRKÜZ ATATÜRKCÜYÜZ...
by-berker çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı