www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-11-2006, 11:55 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3005
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan İlk ve yüksek öğretime tel örgülü sınır / 11 ekim

İlk ve yüksek öğretime tel örgülü sınır

Nurdan BAYRAK/LALAPAŞA (Edirne), (DHA)

Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde üniversite ile ilköğretim öğrencileri aynı binada eğitim görüyor. Öğrenciler birbiriyle tel örgüler ve tahtalarla ayrılırken, veliler ve üniversite öğrencileri bu duruma tepki gösterdi.

Lalapaşa’ya yüksek eğitim kurumu kazandırmak amacıyla 210 öğrencinin okuduğu Atatürk İlköğretim Okulu’nun binasının bir bölümü bu yıl Trakya Üniversitesi’ne devredildi. Bu yıl açılan ve toplan 6 dersliği olan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu için ilköğretim okulu tahtalarla 2’ye bölündü. 4 derslik üniversite öğrencilerine ayrılırken, 2 derslikte ilköğretim 1 ve 2'nci sınıf öğrencileri eğitim görmeye başladı.

Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin bir bölümü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na gönderilirken, kalanlar ise binanın arka tarafındaki daha önce laboratuvar olarak kullanılan sınıflarda ders görmeye başladı. Bilgisayar sınıfları ve laboratuarların derslik haline getirildiğini belirten ilköğretim öğrencileri, eski binalarını istediklerini söyledi. Okulun bilgisayarları ise bir depoya kaldırıldı. İlköğretim öğrencileri yeni okula kavuşuncaya kadar bilgisayar kullanamayacak. Okul bahçesi ise, tel örgülerle 2’ye ayrılarak, öğrencilerin diğer tarafa geçmesi önlendi.

İlköğretim öğrencileri öğretmeleri eşliğinde bahçede oynarken, üniversite öğrencileri içeride ders yapmaya çalışıyor. Yaklaşık 70 kişinin bulunduğu meslek yüksekokulunda öğrenciler, “Edirne merkezde okuyacağımızı düşündüğümüz için burayı tercih ettik. Ancak, burayı görünce hayâl kırıklığına uğradık. Burası ilçe olmasına rağmen hiç gelişmemiş. Üstelik ilköğretim öğrencileri ile aynı binadayız” diye konuştu.

Küçük öğrencilerin üniversite öğrencileri ile aynı binada eğitim görmesine tepki gösteren veliler, çocuklarının sigara gibi kötü alışkanlıklar kazanmasından korktuklarını söyledi.

Lalapaşa Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir bölümünün başka okula gönderildiğini, kalanların üniversite öğrencileri ile aynı binayı paylaştıklarını, önümüzdeki yıl ilköğretim öğrencileri için yeni okul yapılmasının planlanığını bildirdi.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı