![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2987
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Paşa’ya kulaktan dolma bilgi gitmiş
![]() DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Güneydoğu ile ilgili çıkışlarına ve "Dağda silahla dolaşacağına, ovada siyaset yapsın" sözlerine tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a yanıt verirken, "Ben doğru yerde duruyorum. Paşa ile aynı şeyleri söylüyorum. Paşa’ya kulaktan dolma bilgi gitmiş olmalı" dedi. DYP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupa Demokrasi Vakfı’nın etkinliklerine katılmak üzere Almanya’ya giden Ağar, uçakta gazetecilerle sohbet etti. Ağar, Büyükanıt’ın sözleri anımsatıldığında önce yanıt vermedi, polemik yapmak istemediğini söyledi. Ancak, başka sorularla bağlantılı olarak konu yeniden gündeme gelince, Ağar şöyle konuştu: MİLLETİMLE BİRLİKTE DURUYORUM Yaşar Paşa’nın eleştirilerinde dedikleri ile benim söylediklerim arasında bir benzerlik yok. Bir kere ben genel aftan söz etmedim, bunun nereden çıktığını anlayamadım. Ben doğru yerde duruyorum. Milletimle birlikte duruyorum. Müşterek vatan iradesi içinde bölünmez bütünlüğü sağlayacak doğruların arkasındayız. DETAYLARA VAKIF OLMALI Paşa’ya kulaktan dolma bilgiler gitmiş olmalı. Oysa benim söylediklerimin detaylarına vakıf olmalı. Söylediklerimizde yanlış yok. Biz dağla, ova arasındaki bağı kopardık. Bir oyunu bozduk. Türkiye’nin bir bölgesi tek parti hegamonyasındaydı, bunu değiştirdik, artık böyle değil. Siyaset olarak görevimiz, sokağın talebini yansıtmaktır, biz bunu yaptık. GERİLİMLER İÇİNDE OLMAYIZ Biz hep doğru yerde durduk, öyle de yapıyoruz. Yanlış yerde durmayız. Millet de bunu görüyor. Bizim görevimiz ülkedeki büyük gerilimleri ortadan kaldırmaktır. Bunu amaçlarken askerle gerilime girmeyiz, küçük gerilimlerin arasında olmayız. ANNELER ARASINDA AYRIM YAPMAYIZ (Orgeneral Büyükanıt’ın, ’Herhalde Cumartesi Anneleri’ni kast ediyor’ sözlerine atıfla) Biz evlat endişesi, evlat acısı taşıyan anneler arasında ayrım yapmayız. Bu ülkedeki her anne bizim annemiz, her evlat bizim evladımız. BAYKAL DA DÜNYADAN BİHABER Şimdi bakın Sayın Deniz Baykal da bize laf ediyor. Dünyadan bi haber. Vahim bir durum. Oyunu bozan, işin dışarıya ihale edilmesini önleyen biziz. Muhalefete laf yetiştirmek benim siyasi felsefemde yok. Benim sorunum, ülkeyi kötü yöneten hükümetle. Ama Baykal, benim söylediklerimi okumamış bile, okusaydı, onun söyledikleriyle aynı olduğunu görürdü. Muhalefet oturup düşünmeden laf etmemeli. Bizim problemimiz muhalefetle değil, hükümetle. Baykal, söylediklerimin de olayın da farkında değil. Aynı şeyleri söylüyoruz. Hükümet terör sorunun, dışarıya ihale etmek istiyor, biz bunun büyük hata olduğunu söylüyoruz. Yediğimiz pekmez AĞAR, Avrupa Demokrasi Vakfı’nda düzenlediği basın toplantısında da Büyükanıt’ın sözleriyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Bizim iktidarımızda, kimse kendisini açıklama yapma durumunda hissetmeyecektir. Söyleyeceğim son şey de şudur, benim adım Mehmet Ağar. Yediğim pekmez gittiğim Antep’tir. Askerle siyaset yapılmaz, ama askersiz de bu coğrafyada devlet idare edilmez. Nokta." Orgeneral Yaşar Büyükanıt da dün Genelkurmay Başkanlığı Kupası Binicilik Yarışları’nı izledi (küçük fotoğraf). Paşa, Ariva isimli atıyla birinci olan Sencer Can’a kupasını verdi.
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() ulan bu pkk şeerr. kıyma makinasında doğramak lazım yandaşlarınıda tabii
|
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baykal: ‘Yolsuzluklar almış başını gitmiş’ | GooD aNd EvıL | Yurttan Haberler | 0 | 05-06-2009 07:28 PM |
Aysu'nun evine gitmiş !/3 ekim | [мα∂ℓιηє] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-03-2007 10:44 AM |
Saygun Paşa’yı Beyaz Saray’da aramaya kalktılar / 19 kasım | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 2 | 11-20-2006 04:08 PM |
Avrupalı ilaçta ’sağlıklı bilgi’ peşinde / 20 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-20-2006 02:25 AM |
Erdil Paşa’nın 2.5 yıl hapsi kesinleşti / 13 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2006 01:58 AM |