www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2006, 02:11 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3000
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Afgan kızlara kapısını açan üniversite İstanbul’a geliyor / 16 ekim

Afgan kızlara kapısını açan üniversite İstanbul’a geliyor

Emre ÖZPEYNİRCİ

Amerika'nın en iyi 10 üniversitesi arasında gösterilen ve Afgan kızlara kapasını açan ilk üniversite olarak ünlenen Roger Williams, İstanbul’da da üniversite açmaya hazırlanıyor. Üniversitenin rektörü Roy J.Nirschel, ’İstanbul Projesi’ adı altında bir üniversite kurmak istediklerini belirterek, "İstanbul’da açılacak Roger Williams Üniversitesiyle bölgede büyümek istiyoruz. İstanbul’daki kampusumuz bizim Ortadoğu, Kuzey Afrika ve eski Sovyet ülkeleri arasında merkezimiz olacak" dedi.

AMERİKA’nın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan ve Afgan kızlara kapasını açan ilk üniversite olarak gündeme gelen Roger Williams, İstanbul’da da üniversite açmak istiyor. Amerika’nın en küçük eyaleti olan Rhode Island’da yer alan üniversitenin rektörü Roy J.Nirschel, ’İstanbul Projesi’ adı altında bir üniversite kurmak istediklerini belirterek, "İstanbul’da açılacak Roger Williams üniversitesi’yle bölgede büyümek istiyoruz. İstanbul’daki kampüsümüz bizim Ortadoğu, Kuzey Afrika ve eski Sovyet ülkeleri arasında merkezimiz olacak" dedi.

TÜRK GİRİŞİMCİLERE AÇIĞIZ: Nirschel, üniversitelerinin farklı kültürler arasında bir köprü olduğunu belirterek, "Şimdi bu köprüyü İstanbul’da açacağımız üniversiteyle kıtalar arasına yayacağız" dedi. Nirschel, Amerika’daki gibi İstanbul’da da büyük bir kampüs kurmak istediklerini kaydederek, "Biz isim ve tüm birikimimizi vermek istiyoruz. Bu konuda bizimle birlikte çalışacak Türk girişimcilere kapılarımız açık" dedi.

NACARAOĞLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ: Nirschel, İstanbul’da kurulacak üniversiteyle ilgili yapılacak çalışmalar konusunda yönetim kurulu üyeleri olan Sami Nacaroğlu’nu görevlendirdi. Bayraktar Holding’in Otomotiv Grubu Başkanı olan Sami Nacaroğlu, oğlunun bu üniversitede okumaya başlamasının ardından iki yıl önce Roger Williams Üniversitesi’nin yönetim kurulu üyesi seçildiğini belirterek, "Amerika’nın en başarılı üniversitelerinden birinin İstanbul’da yer almak istemesi çok önemli. Bu sosyal projede görev almak benim için onur. Eğer bu üniversite İstanbul’da açılırsa bunda benim payımın olmasını çok isterim" dedi.

50 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP: Sami Nacaroğlu, 50 yıllık bir geçmişe sahip Roger Williams Üniversitesi’nin son dönemde Amerika’da ’Afgan kızlara kapıların açan ilk üniversite’ olmasıyla gündeme geldiğini belirterek, "Roger Williams Amerikan hükümetinin çok destek verdiği bir üniversite. Gerek ekonomi gerekse hukuk branşlarında Amerika’da önemli başarılara imza attılar. Bunun sonucu olarak da basamakları hızla tırmanıp bugün kendi branşından Amerika’nın en iyi 10 üniversitesi arasına girdi" dedi.

BUSH DESTEĞİ VAR: Amerikan hükümetine yakın bir üniversite olan Roger Williams’ın son olarak first lady Laura Bush’a fahri doktora verdiğini belirten Nacaroğlu şöyle konuştu: "Bush, üniversitenin ilk Afgan öğrencilerinin mezuniyet törenine katılarak bir konuşma yaptı. Bu konuşmada üniversiteye herzaman destek vereceğini belirtti. Diğer taraftan Roger Williams Türk içişleri bakanlığının da Amerika’da özellikle hukuk branşında tercih ettiği üç üniversiteden biri. Her yıl 2-3 içişleri mensubu bu üniverseteye gidip, yüksek yapıyor. İstanbul’da bu üniversitenin açılmasıyla bu sayı yükselecektir."

Tatil köyü gibi üniversite için Türk girişimciler arıyorlar

Sami Nacaroğlu, Roger Williams Üniversitesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında İstanbul projesi için düğmeye basıldığını belirterek, "Şimdi gerek müfredat gerekse Türk eğitim yapısını inceleyip bilgiler topluyorlar" dedi. İstanbul’da açılacak üniversitenin Amerika’daki gibi büyük bir kampüs olmasını istediklerini belirten Nacaroğlu şöyle konuştu: "Rhode Island’da yen alan üniversite adeta Club Med tatil köyü gibi. Eğitim adına her türlü ortam yaratılmış. Şimdi benzerini İstanbul’da açmak istiyorlar. Bunun için de Türk girişimcilere ihtiyaçları var. Beni bu konuda görevlendirdiler. Yer ve yatırım konusunda Roger Williams Üniversitesi’yle çalışacak Türkleri arıyoruz. Böylesine önemli bir üniversitenin İstanbul’da yer alması için destek vermeliyiz." Önümüzdeki hafta Amerika’ya gidip ilk raporunu sunacağını söyleyen Nacaroğlu, "Ben tamamen sosyal bir iş olduğu için bu projeye destek veriyorum. Hiç bir ticari menfatim yok. Bu proje olursa ileride torunlarıma, "Bakın bu üniversitenin kurulmasında benim de payım var" diyebileceğim" dedi.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı