www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-20-2006, 02:22 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3002
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Merkez o kadar bağımsız ki artık bana bile selam vermiyor / 20 ekim

Merkez o kadar bağımsız ki artık bana bile selam vermiyor

MAliye Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını "Artık bana bile selam vermiyor" sözleriyle anlattı. Türkiye Konut Finansmanı Zirvesinde konuşan Unakıtan, şoklara karşı Türkiye’yi koruyacak en önemli etmenin güçlü mali yapı olduğunu vurgulayarak, "Hazirandaki dalgalanma, eğer güçlü bir mali yapımız olmasaydı çok daha büyük menfi etkiler yaratabilirdi" dedi.

Kemal Unakıtan, ekonomideki başarıların kalıcı olması için yapısal reformların şart olduğunu ve bu reformlara devam edeceklerini kaydetti.

DALGALI KURA DEVAM: Mali disiplinin temini ve devamlılığının önemine işaret eden Unakıtan, "Dalgalı kur sistemine aynen devam edeceğiz. Merkez Bankası da tam bağımsız bir merkez bankası. Öyle bağımsız ki Merkez Bankası artık Maliye Bakanı’na bile selam vermiyor" diye konuştu. Bakan Unakıtan, 2007’nin Türkiye için seçim yılı olduğunu belirterek daha önceki yıllarda seçim yaklaştığında seçim ekonomisi uygulandığını dile getirdi. Bu süreçteki maliyetlerin, yüklerin birkaç yılların içinde ancak giderilebildiğini söyleyen Unakıtan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’de ’o ne verdiyse ben iki mislini veririm’ zihniyeti vardı. Herkes bizden seçim bütçesi bekliyordu ama biz seçim bütçesi yapmadık. Bugün öğleden sonra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumu yapacağım, orada da görülüyor, seçim bütçesi hazırlamaya temayül bile etmedik. Biz Türkiye’nin istikrarını seçtik."

MORTGAGE UMARIM SENEYE: Bu arada konut sektörüne en önemli mesajının, "Türkiye’deki ekonomik istikrarın devam edeceğini" söylemek olduğunu belirten Unakıtan, "Onun için bu sektörün önü açıktır. Giderek büyüyecek, gelişecektir" dedi. Bu arada Mortgage konusuna da değinen Unakıtan, şunları söyledi: "Mortgage olarak adlandırılan kanunu hazırladık. Enflasyon yüzde 12’nin altına düşmeye başladığında bunu geçirmemiz lazım dedik ve Maliye Bakanlığı olarak enflasyon yüzde 20’lerin üzerindeyken kanunu hazırladık. Kanunu Genel Kurula kadar getirdik ama çok da üzerinde durulmayacak bir sebepten dolayı bir ilerleme kaydedilmedi. AB uyum yasaları öne geçti tabii. 2007’nin başlarında Mortgage’ın yasalaşmasını arzu ediyorum, gerekli çalışmaları bizzat yapıp takipçisi olacağım."

Enflasyon yıl sonu yüzde 7.2 olacak

KİŞİ başına düşen milli gelirin 5 bin doları geçen rakamlara ulaştığını aktaran Unakıtan, gerçek büyümenin buradan geçtiğini, günübirlik politika ile bunun sağlanamayacağını söyledi. Bakan Unakıtan, enflasyonun şu anda yüzde 10.55 seviyelerinde olsa da bunun tek haneli rakamlara ineceğini, bu yılın sonunda da yüzde 7.2 seviyesinde olacağını ifade etti. Maliye Bakanı Unakıtan, makro tedbirlerin yanında artık mikro tedbirler de alacaklarını kaydetti.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı