![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2006
Teşekkür Etme: 184 Thanked 378 Times in 209 Posts
Üye No: 16754
İtibar Gücü: 2356
Rep Puanı : 53099
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() "Defans tüm takımla yapılır"
Galatasaray'ın Kamerunlu defans oyuncusu Rigobert Song, Galatasaray'ın geçen yıla oranla kalesinde daha fazla gol görmesiyle ilgili olarak, "Takımın savunması sadece kaleci ve onun önündeki 2 stoperden oluşmaz. Defans bütün takımın birlikte yaptığı bir şeydir" dedi. Kamerunlu yıldız oyuncu şunları söyledi: "Bu yıl farklı oynuyoruz.Geçtiğimiz 2 sezona göre çok daha hücuma yönelik, herkesin hücum etmek istediği, gol atmak istediği, oyun oynamak istediği bir oyun sergilemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla eskisine göre daha fazla risk alıyoruz. Bunun sonucunda da zaman zaman rakiplerimize boşluklar bırakıyoruz. Bu boşlukları değerlendirirlerse gol atıyorlar. Tamamen bundan ibarettir. Futbol öyle bir oyun ki herşeyi her zaman açıklayamazsınz. Futbolun kendine ait gerçekleri var. Siz sahaya tabiki elinizden geleni yapmak için çıkarsınız, fakat bir anlık dikkatsizlik ya da konsantrasyon kaybı, kalenizde gol görmenize neden olur. Fakat yapılması gereken çok önemli bir şey var, o da herşeyin negatif yanındansa pozitif yönünü görmek. Ben olsam dünkü maçı saymazsak yerine, dünkü maçı sayarak bir çıkışa geçtiğimizi söylerdim." Song, futbol kariyerinin sonlarına yaklaştığını düşünmediğini belirterek, "Ben daha uzun yıllar oynacağımı düşünüyorum. Benim Galatasaray'da 1 yıl daha sözleşmem var. Sözleşmem sonunda eğer takımım benimle devam etemek isterse, tabiki kariyerime Galatasaray'da devam etmek isterim. Fakat anlaşmam bittiği zaman gelişen şartlara göre düşünüp, ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. Kariyerimi şu an bitirmek niyetimde değilim" dedi. Song, Galatasaray'dan Fransa'nın Nantes takımına transfer olan Saidou ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "İnsan insana benzemez. Saidou'nun kendine has özellikleri vardı. Bugün aynı yerde oynayan diğer arkadaşlarımızın kendine has özellikleri var. Saidou bize çok faydalı olmuştu. Çok şey kazandırmıştı. Fakat bu sene yok. Dolayısıyla biz bu sene elimizdeki takımla oynuyoruz. Yapmamız gereken Saidou'nun bize kazanrdırdıkları. Onu hatırlamamız bir yana, geçmişte değil bugünde yaşamamız gerektiği için bugünkü takımımızla oynamanın en iyi yöntemini bulmak. Ben bu yönde çok büyük aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum. Evet Saidou olsaydı iyi olurdu. Ama Saidou yok. O zaman bu takımla oynayacağız ve bu takımla başarıya ulaşacağız." Tüm takımların puan kaybettiğini vurgulayan Kamerunlu yıldız, "Bence bu bir bütün olarak ele alınıp, bizim bunun içinden nasıl sıyrılacağımızın yöntemlerini araştırmamız gerekir. Önümüzde çok önemli maçlar var. Biz bu maçlarda alabileceğimiz maksimum puanı hedefliyoruz ki, sezonun ilk yarısı bittiğinde hem rahat, hem de mutlu olalım ve önümüzdeki devre için daha rahat planlar yapalım. Fakat ben şu andaki durumda her ne kadar kendimizi daha rahat görüyorsam da, herhangi bir takım yıl sonunu muhakkak şampiyon bitirir diye niteleme yapabileceğimizi düşünmüyor. Böyle bir şey yapmak doğru değildir. Herkesin nasıl puan kaybettiğini, tüm takımların nasıl zorluklar çektiğini, oynucuların ve hocaların nasıl zorluklar çektiğini biliyorsunuz. Bu durumda bunu söylemek doğru olmaz" diye konuştu. Rigobert Song, Fenerbahçe ile Turkcell Super Ligi'nde oynayacakları maç ile ilgili olarak da şöyle konuştu: "Önümüzde bir Antalyaspor maçı sonrasında Bodeaux maçı var. Bence Fenerbahçe maçında oynayacağımız oyun ya da alacağımız sonuç, bu iki maçtan gerçekten çok etkilenecek. Fakat tarih değişmez diye bir şey yok. Benim Galatasaray'a gelmiş olduğum 2 yıldan beri kötü sonuçlar aldık diye, bu yıl da kötü sonuçlar alacağız demek anlamına gelmez. Tüm takım arkadaşlarımın şimdiye kadar süre gelen bu görüntüyü değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarına eminim. Fakat yine de konuşmak için çok erken."
Arkadaşlar LÜTFEN yorum ve teşekkürlerinizi bize çok :smile: görmeyin :smile: Saygılar "sparki" GS Fan Clup için tıklayın Cakal.Net Upload Film Arşivi için tıklayın Hepsini kendimiz yükledik. Linkler silinmeden doya doya indirin... Şifre sorunlarınız için özel mesaj atabilirsiniz
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PeugeoT 206"""""Manyak bişi""""" | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-09-2007 08:21 PM |
Baykal: "Dış Politika Tedbirleri Zamanında Alarak Yapılır" / 16 Ocak | [FX][SOLDIER] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-16-2007 05:37 PM |
Cheeks: "Şampiyonluk doğru takımla kazanılır" | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-10-2006 05:48 PM |
[16.07.06-13:40]İsrail Dehşet Saçıyor..SON TEHDİDİ:""GÜney Lübnan'ı Boşaltın""" | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-16-2006 01:43 PM |