![]() |
|
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Bazen aileler çocuklarının, bazen de işveren çalışanlarının yaratıcılığını bilerek veya bilmeyerek engeller. İşte yaratıcılığı öldürmenin 9 yolu...
Okuyun ama uygulamayın... 1- Mevcut usullerin dışında yeni bir şey denemek isteyen kişiyi cezalandırın. 2- Onun cesaretini kırın - "Sen mi bunu yapacaksın?", "Bunu yapmak sana mı kaldı?" deyin. 3- Eski başarısızlıklarını ona sık sık hatırlatın - "Daha önce de deneyip becerememiştin, değil mi?" 4- Ona sık sık zayıf yönlerinden bahsedin - "Sen yabancı dil bilmiyorsun ki!", "Senin tecrüben bu işe yetmez..." 5- Ona başkalarının hatalarını örnek gösterin - "Bak, Ahmet de denedi ama sonra ne oldu, hepimiz biliyoruz..." 6- Ona yapmak istediği şeyi kimsenin yapamadığını söyleyin - "Almanlar bile yapamadı; sen mi yapacaksın?" 7- Ona sınırlarını hatırlatın - "Yeni fikir gerekmez, işini aynen yapmaya devam et, icat çıkarma!", "Kendi işine bak, daha fazlasına kafa yorma, çizmeyi aşma!" deyin. 8- Kendinizi üstün gösterin - "Ben senden on kere daha deneyimliyim", "Ben bu işi yirmi yıldır yapıyorum" 9- Fikriyle alay edin... Özellikle yeni bir fikir öne sürerse, dalga geçin! |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Asker Yolu | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-06-2008 01:05 AM |
Dost Yolu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2008 01:46 PM |
Med-Cezir Yolu... | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 11:12 PM |
Mutluluk Yolu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-06-2007 08:03 AM |