www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-14-2006, 05:43 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Varsayılan Polis kurşunuyla ölen gencin babası: AİHM'e kadar gideceğim 14 Aralık 2006

ADANA’da polisin ‘dur’ uyarısını dinlemeyip, kaçmaya çalışırken, açılan ateş sonucu ölen 17 yaşındaki Uğur Çetin’in cenazesi toprağa verildi. Oğlunun ölümüne neden olan polis memurundan şikayetçi olduğun belirten babası 40 yaşındaki Mehmet Çetin, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidip polisin cezalandırılmasını sağlayacağım” dedi.

Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde oturan Uğur Çetin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. İncirlik Beldesi’ne götürülen Çetin’in cenazesi, Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından belde mezarlığına götürüldü. Sarı-kırmızı ve yeşil renklerden oluşan kumaşa sarılı oğlunun cesedini mezara koyan baba Mehmet Çetin, elleriyle toprak attı. Cenazenin gömülmesi sırasında ölen gencin ağabeyi Kamil Çetin sinir krizleri geçirerek bayıldı.

Oğlunun suçsuz yere öldüldüğünü ileri süren 6 çocuk babası Mehmet Çetin, “Oğlum hırsızlık yapıyorduysa, vurmak mı gerekiyordu. Benim oğlum polis tarafından açılan ateşle arkasından vuruldu. O polis, görevini yapıp, yakalayıp, adalete teslim etseydi. Devletin hakimi, savcısı, mahkemesi var. Polis, cezasını veremez. Türk Adaleti’ne güveniyorum. Ama sonuna kadar da bu olayın arkasında olacağım. Adalet o polisin cezasını vermezse, İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim" açıklamasını yaptı.

POLİS ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Çocuk Şubesi Müdürlüğü’nde hırsızlık, bıçakla yaralama suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Uğur Çetin’in ölümüne neden olup, gözaltına alınan polis memuru Yaşar Karaoğlan, Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili, “Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı, sivil yaya devriyesi olarak görev yapıyorum. Çınarlı Mahallesi ara sokaklarında dolaşırken bir kamyonetin camını kırıp, içindeki çantayı almaya çalışan 3 kişiyi fark ettim. Durmaları için uyarıda bulundum. Zanlılardan biri bıçak çekip arkadaşlarıma saldırırken, biri de tabancayla biza doğru ateş etmeye başladı, daha sonra da farklı yönlere doğru koşarak uzaklaştılar. Bunun üzerine ben de ateş ederek karşılık verdim” dediği öğrenildi.

İnceleme yapan polis ekipleri, polis memurunun kullandığı 9 mm. çaplı tabancadan çıkan mermilerin dışında, olay yerinde 7.65 mm. çapında tabancadan çıkan 6 boş kovan elde etti.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı