![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Mesajlar: 1,791
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) ”Gurme” bölümü oluşturularak bölge yemekleri konusunda araştırma yapılıp Türk mutfağının korunması ve tanıtılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmasına yönelik çalışamalar yapılan ZKÜ'de, söz konusu fakültede Gurme bölümü açılması da hedefleniyor. Lisans programı süresince bölümde, klasik ve modern yemek pişirme teknikleri, restoran yönetimi ile sanat ve kültür konularında öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi planlanıyor. Zengin Türk mutfağının akademik olarak korunmasına katkı sağlanmasının yanı sıra unutulmuş ve yeterince tanınmayan yemeklerin araştırılarak halkın beğenesine sunulması amaçlanan bölümün, bir an önce açılmasına yönelik sivil toplum örgütlerinden de destek bekleniyor. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversitelerin her geçen gün gelişimini sürdürdüğünü, yeni bölüm ve fakülteler açılmasına yönelik Yükseköğretim Kurumu nezdinde girişimlerde de bulunduklarını söyledi. Kentin coğrafi yapısının ve kültürünün sanatsal faaliyetler açısından önem arz ettiğini anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: “Bundan dolayı bünyemizde Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmasını çok istiyoruz. Bölge milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların destek olması durumda, bu konudaki girişimlerimiz daha kolay sonuçlanacaktır. Böylece fakülte bünyesinde “Gurme” bölümünü de kurabileceğiz. Mutfak sanatını öğreteceğimiz bölümde, Türk mutfağının unutulmuş yemeklerini araştırıp insanların damak zevkine sunulmasını amaçlıyoruz. Mutfak kültürümüzün akademik olarak korunmasına da katkı vererek uluslararası alanda tanıtabileceğiz. “ “BALIK YEMEKLERİYLE ÜNLENMELİ” Açıkgöz, yöre yemeklerinden de balık türlerinin tanıtılarak, özellikle Ankara'nın hafta sonları çok sayıda ziyaretçinin ağırlanabileceğine dikkati çekerek şöyle dedi: “Kurmayı planladığımız bölümde öğrencilerimiz bilgi ve yeteneklerini gösterebilecekleri mutfak da olacak. Teori ve pratik eğitimlerle, akademik araştırmalara da yönelinecek. Öncelikle bölgedeki zengin kültürel mirası iyi değerlendirilmeli. Kaliteli balık yemekleriyle kentimiz ünlenmelidir. Böylece, çok sayıda kişi damak zevki doğrultusunda buraya akın edecektir. Dünyaca ünlü yemek ustalarının yetiştiği Bolu'nun Mengen ilçesine coğrafi yakınlığımız da bölümümüz gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.”
__________________
CaKaLBot Banlanmış ve üyeliği iptal edilmiş üyelerin mesajlarını tek nickte toplayan bir bottur. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çin'e Türk akını 18 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-18-2006 12:58 PM |
Türk popunda ilk üçe girerim15 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-15-2006 04:10 PM |
AP'den çevre koruma yasası 13 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-13-2006 03:54 PM |
Kaş Özel Çevre Koruma Bölgesi oldu9 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-09-2006 11:44 AM |
Sezer 'Toprak koruma kanunu'nu Meclis'e iade etti7 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-07-2006 06:04 PM |