www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-20-2006, 02:40 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

"Süper Lig'e çıkacağız"
Samsunspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Samsunspor'da kurumun ön planda olduğunu, bunun önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini belirterek, "Takımda bu zamana kadar kişilerin üzerine düzen kurulmuş, bu yanlıştır. Bir sistem yerleştirmeye çalışıyoruz. Kişiler değil, sistem önemlidir" dedi.

Yerel Kanal S Televizyonu'nda Atilla Cebeci'nin sunduğu Spor 55 programına katılan Levent Eriş, İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Halk Gazetesi Spor Müdürü Yusuf Ziya Çakır, Halk Gazetesi Spor Muhabiri Okan Baş ve Spor yorumcusu Sinan Hacıyunus'un sorularını cevaplandırdı.

Takımın yükseliş ve düşüş dönemlerini değerlendiren Levent Eriş, "Çıkış sürecine İstanbulspor maçıyla başladık. Bu maçtan itibaren Samsunspor başarılı performans gösterdi. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşayan Samsunspor inanılmaz mücadele etmeye başladı. Spor olarak haz aldığımız bölümler ortada. Karşıyaka maçında büyük bir şanssızlık yaşadık. Böylesine tecrübeli bir takımın 93.dakikada bu kadar basit bir golü yememesi lazımdı. Geri kalan maçlardaki düşüş bizim moral ve motivasyonumuzu etkiledi.

En önemli hücum silahımız olan Caner, OFTAŞ maçında sakatlanarak sezonu kapattı. Gökhan'ın performansı maalesef yeterli olmadı. Serkan Aykut, kaliteli ve iyi bir golcü. Ancak sakattı. Ondan da faydalanamadık. O bölümde tek santrafor kaldı. Alt yapıdan gelen Sercan ve Gazi Belediyespor'dan alınan Fatih yeni transfer oldular. Caner'in olmayışı bizi son üç maçta zor durumda bıraktı.

Bizim gol atma şansımız çok azdı. Gol de atamadık ve çok büyük talihsizlikler yaşadık" diye konuştu.
Geçmişte kondisyoner Cüneyt Dumlupınar'a görev verilmesinin çok büyük hata olduğunu dile getiren Eriş, bir şeylere kılıf aramadıklarını, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Mehmet Polat, Kerem, Uğurtan ve Aydın'ın kadro dışı bırakıldığını, kendilerine kulüp aramalarını istediklerini, yaptığı değerlendirmede, takımın genel durumu, ihtiyaçlar, ekonomik göstergeler gibi etkenleri göz önüne alındığını dile getiren Eriş, "Transferde defansta problem yok. Orta sahada 5 oyuncumuz var.Orta saha ve hücum ağırlıklı transfer yapmayı planlıyoruz.

Yönetime alternatifli listemizi verdik. Risk üstlenen, kazanmak üzerine kurulu bir takım oluşturacağız. İkinci devre yarışa geriden başlayacağız. Yapacağımız tek şey hücum oyuncularını takıma katmak olacak. 4-5 futbolcunun transferini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Devre arasında, transferde hata yapmamalıyız. Çok fazla zamanımız, lüksümüz yok. İnanıyorum ki, devre arasında isabetli, az ve öz transferler yapacağız" şeklinde konuştu.

Sezon başında basın toplantısı düzenleyip yönetimi eleştiren ve sonrasında Malatyaspor'a transfer olan, orada kadro dışı bırakılan Celil'in Samsunspor'a dönmek istemesi durumunda görüşünün ne olacağının sorulması üzerine Eriş, "Celil şu anda Malatyaspor'un futbolcusu.

Celil'le ilgili hangi teknik adam kötü yorum yapar. Çok kaliteli oyuncu. Ancak, Celil hakkında şu anda konuşmak doğru değil. Kurumların üzerinde kimse olmamalı. Kurumsallaşma adına adımlar atılmazsa sağlam temel olmaz, çöker. Samsunspor'da tesisleşme çok güzel. Böyle güzel tesise sahip kulübün 2. ligde mücadele vermesi üzücü. Takımlarda düzen kişilere göre kurulmamalı.

Bütün yetki tek başına bir teknik direktöre veya başka bir kişiye bırakılmamalı.O kişi başarısız olduğunda çeker gider ama bedelini o camia öder. Bunlar yanlış.Doğru olanı, kurumsallaşmaktır, sistemdir. Takımda düzen bu zamana kadar hep kişilerin üzerine kurulmuş.

Ben sistem adamıyım. Günü kurtarmak adına yapılan hesapların yanlış olduğunu düşünüyorum. Hem günü kurtaracak, hem de geleceğe yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

Maçlarda agresif olduğu yönündeki soru üzerine Eriş, "Maçı yaşayan insanım. İnsanlara hoş görüneceğim diye tarzımı değiştiremem. Bu zamana kadar hiçbir takımda 4 mağlubiyet almadım. Samsunspor'da aldım. Başarısız da hiç olmadım. 10 yıllık teknik direktörüm.

Samsunspor'a gelmekten hiç pişman olmadım. İkinci yarıda ilk etapta hedefimiz Play-Off. Riskli futbolu tercih edip, ya herro, ya merro diyeceğiz. Başka şansımız yok. Başaracağımıza ve süper lige çıkacağımıza inanıyorum. İnancımı asla kaybetmedim"

Levent Eriş, konuşmasının son bölümünde, kendisine ve takıma destek olan bütün taraftarlara ve camiaya teşekkür etti.

19.12.2006

Kaynak : İHA

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı