www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-22-2006, 03:19 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye
 
Üyelik Tarihi: Jan 2006
Mesajlar: 1,791
Teşekkür Etme: 0
Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2553
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Varsayılan Bankacılık sektörü büyümesini sürdürdü 22 Aralık 2006


BDDK tarafından hazırlanan Finansal Piyasalar Raporuna göre, finansal sektörde 2006 yılı Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan dalgalanmanın olumsuz etkilerine rağmen, bankacılık sektörü büyümesini sürdürdü.


Eylül sonu itibarıyla Türk finans sektörünün toplam aktif büyüklüğü, geçen yılın sonuna göre yüzde 14,2 artarak 537 milyar YTL seviyesine ulaştı.

Bu arada sektörde aktif büyüklüğe göre en büyük 5 bankanın payı 2006 eylül döneminde yüzde 60,3 , ilk 10 bankanın payı ise yüzde 84,1 olarak gerçekleşti.

Raporda, “mali disiplin, borç yönetimindeki ihtiyatlı yaklaşım ve siyasi istikrarın sürdürülmesi, sıkı para politikasına devam edilmesi, ekonomi için stratejik önemi haiz sektörlerdeki rekabetin ve denetimin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, özelleştirme çalışmalarına ve diğer yapısal reformlara hız verilmesinin”, kritik önemini devam ettirdiği de vurgulandı.

BDDK tarafından hazırlanan “Finansal Piyasalar Raporunda”, Türkiye ekonomisinin 2002 yılından bu yana sergilediği olumlu görünümünü 2006 yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürürken, büyüme hızında büyük ölçüde tüketim harcamalarına bağlı, beklentilerin de üzerinde bir yavaşlama gerçekleştiği, buna mukabil cari işlemler açığının büyümeye devam ettiği belirtildi.

YABANCI SERMAYE GİRİŞİ VE DIŞ BORÇLAR

Yüksek büyüme performansının istihdam ve işsizlik verilerine ancak kısıtlı ölçüde yansırken, gelişmekte olan ekonomilere yönelik beklentilerin olumluya dönmesine ve ülkedeki güven verici olumlu ortama bağlı yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yeniden yöneldikleri, yılın 10 aylık döneminde yabancı sermaye girişinin yarısına yakınının doğrudan yatırımlardan oluştuğunun görüldüğü ifade edilen raporda, 2006 yılında gözlenen dikkat çekici bir gelişmenin de 2005 yılı sonuna kadar gerileme eğilimi gösteren toplam dış borçların milli gelire oranında görülenen 'artış eğilimi' olduğu kaydedildi.

KAMU MALİYESİ VE ENFLASYON

Rapora göre, kamu maliyesi alanında ise harcamalarda görülen artışa rağmen özelleştirme gelirlerinin ve bir defalık gelirlerin etkisiyle genel devlet dengesinin yıl sonunda fazla vereceği tahmin edildi. Ancak önümüzdeki yılda bu gelirlerde düşüş ve harcamalardaki artış olması durumunda genel devlet fazlasının açığa dönüşebileceği öngörüldü.
Enflasyonun 2007 yılının yılın ikinci çeyreğine kadar nispeten yüksek seyredeceği, ardından kademeli bir düşüş göstereceği tahmin edilen raporda, şöyle denildi:

“Ulusal ekonomik ortamdaki olumlu görünümünün pekiştirilmesi ve yüksek cari açık ile işsizlik gibi sorunların ekonomi ve finans sektörü için önemli riskler oluşturmasının önlenmesi açısından, mali disiplinin, borç yönetimindeki ihtiyatlı yaklaşımın ve siyasi istikrarın sürdürülmesi, sıkı para politikasına devam edilmesi, ekonomi için stratejik önemi haiz sektörlerdeki rekabetin ve denetimin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, özelleştirme çalışmalarına ve diğer yapısal reformlara hız verilmesi kritik önemini devam ettirmektedir.”

BANKACILIK SEKTÖRÜ

Rapora göre Türk finansal sektöründe 2006 yılının Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan dalgalanmanın olumsuz etkilerine rağmen, bankacılık sektörü büyümesini sürdürdü. Eylül ayı itibarıyla, Türk finans sektörü toplam aktif büyüklüğü bir önceki yılsonuna göre yüzde 14,2 oranında artarak 537 milyar YTL seviyesine ulaştı.

Finans sektör aktif büyüklüğünün gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranı yüzde yüzde 97,8 düzeyinde iken, bankacılık sektörü aktiflerinin GSYİH'ye oranı yüzde 88,2 seviyesinde.

Büyüme hızının yüksekliği, şube başına nüfus ve toplam aktif tutarı gibi gibi göstergelerin gelişmiş ülke ortalamalarının gerisinde olması, yabancı sermaye ilgisinin yoğunluğu gibi faktörler Türk bankacılık sektörü halen doygunluk seviyesine ulaşmadığına ve gelecek için yüksek büyüme potansiyeli taşıdığına dair işaretler olarak değerlendirildi.

BANKA SAYISI 50

Türk bankacılık sektöründe Eylül 2006 itibarıyla 4'ü katılım bankası olmak üzere toplam 51 banka faaliyet göstermekte iken, özel sermayeli iki bankanın birleşmesiyle banka sayısı 50'ye geriledi.

Bankacılık sektöründe aktif büyüklüğündeki gelişmeye bağlı, personel ve şube sayısında da artış görüldü. Eylül 2006 itibarıyla toplam şube sayısı 6.704 olurken, sektördeki istihdam 141.579 kişiye ulaştı.

Sektörde aktif büyüklüğe göre en büyük 5 bankanın payı 2006 Eylül döneminde yüzde 60,3 olarak, ilk 10 bankanın payı ise yüzde 84,1 olarak gerçekleşti.

Türk bankacılık sektöründe son yıllarda belirginleşen uluslararası entegrasyon eğilimi gerek yurt dışından sağlanan finansman kaynaklarındaki artış, gerekse doğrudan yabancı sermaye girişi anlamında 2006 yılının ikinci yarısında da devam etti
__________________
CaKaLBot Banlanmış ve üyeliği iptal edilmiş üyelerin mesajlarını tek nickte toplayan bir bottur.
CaKaLBoT çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 12-22-2006, 03:25 PM   #2
Stinq
ÇaKaL Üye
 
Stinq Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2006
Yaş: 38
Mesajlar: 1,186
Teşekkür Etme: 132
Thanked 704 Times in 375 Posts
Üye No: 6800
İtibar Gücü: 2071
Rep Puanı : 40766
Rep Derecesi : Stinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Varsayılan

ülkemizde ekonomik istikrar olduktan sonra her konuda cok iyi yerlere gelecegimizin inancındayım
__________________


Stinq çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
G.Saray hazırlıklarını sürdürdü uprocking Eskiler (Arşiv) 0 05-11-2007 04:48 PM
Leverkusen çıkışını sürdürdü CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 0 12-18-2006 03:13 PM
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü 10 Aralık 2006 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 4 12-11-2006 02:15 PM
AB’nin 11 Aralık taslağı hazır 8 Aralık 2006 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 0 12-08-2006 11:38 PM
Bankacılık :))) CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 12 10-13-2006 08:18 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:19 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.