![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2836
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 20 yıllık yol özlemlerinin bittiğini söyleyen Karadenizli, yeşilden verdiği ödüne rağmen sahil yolu projesini takdirle karşılıyor, ancak eklemeden de edemiyor: “Yol karın doyurmuyor. Başbakan 4 YTL diyor ama fındığın kilosu 2.8’den gidiyor. Ordu’dan Trabzon’a üç şehir aç geziyor”
09.04.2007 YEŞİLİN başkenti Karadeniz’de önceki gün başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 542 kilometre uzunluğundaki “Karadeniz Sahil Yolu” üzerindeyiz... Samsun’dan başlayan yolculuğumuzun üçüncü durağı fındığın kalesi Giresun. Sahil yolunun bir yanını süsleyen fındık bahçelerinin yanından, “yağ gibi bir asfalt” ın üzerinde ilerliyoruz. Amacımız Karadeniz uşağının yeni yolu beğenip beğenmediniğini anlamak, fikirlerini sormak. İlk olarak 50 yaşındaki emekli öğretmen Sevgi Karabıçak’la karşılaşıyoruz. Denizle aramıza yol girdi “Giresun’da sadece Tirebolu’ya dokunmadılar, onun dışında tüm sahilimiz gitti” diyerek söze başlıyorSevgi Öğretmen. Doğanın harap edilmesinden dertli: “Giresun’da artık kaldırımda yürürken denizi görmeniz mümkün değil. Denizle aramıza yol girdi. Ordu Bolaman’da yeşil 3.5 kilometre korundu ancak kentimizin çevresinde bu duyarlılığı göremedik.” Kaldırım yapmayı unuttular Sahil yolunda ilerliyoruz. Bir grup Karadeniz kadınının otobanın kenarında sağlıklı yaşam için yürüyüşe çıktığını görüyoruz. Üç şeritli yolun, en sağına yanaşıyoruz. Semiha Tosun’un (44) ilk sözü, “Kocaman yol yaptılar ama yürümek için bir kaldırım yapmadılar emniyet şeridinin üzerinde yürüyoruz” oluyor. Söz dönüp dolaşıp fındığa geliyor. Tosun, devam ediyor: “Başbakanımız 4 YTL diyor ancak ben fındığı 2.8’den verdim. Karadeniz’e yol tabii ki iyi oldu ama Ordu’dan Trabzon’a üç şehir yaklaşık 300-350 bin insan aç geziyor. Yol karın doyurmuyor yani...” BALIKLAR YUVA BULDU! Trabzon’da Çarşıbaşı limanında takasıyla geçim kavgası veren balıkçı İsmail Akkan’a (47) soruyoruz Karadeniz sahil yolunu. İşte cevabı: “Bence iyi oldu, balık böyle dolguyu sever, yuva yapar. Ama kumsalla sahile yazık oldu. Giresun’dan Sarp’a kadar birkaç yer dışında ne sahil ne de kumsal kalmadı. Yol için başbakanımıza elbette teşekkür ediyorum. İleri görüşlü olduğu için benim gönlüm cumhurbaşkanı olmasından yana, ama fındığı bittiği için esnafın da bittiğini söylemek lazım...” Bundan iyisi Şam’da kayısı Giresun’dan çıkıyoruz. Fındık ağaçlarına baka baka yolumuza devam ediyoruz. Keşap’ta yol kenarında Mehmet Gürsu (68) ile eşi Fatma Gürsu’yu (65) görüyoruz. Bir dönüm fındık bahçeleri olan Karabedir köylüsü Fatma Gürsu, “Yol iyi oldu ama köyümüzün suyu yok. İçmeye suyu olmayan köyün vatandaşıyız biz, başbakanım duy sesimizi de çeşmeden su aksın” diyor. Kocası Mehmet Gürsu ise tüm Karadenizliler gibi fındıktan yana dertli: “Yol derse bundan iyisi Şam’da kayısı ama fındıkta niye öyle yaptı anlamadık. Cumhurbaşkanı olmasın demiyorum ama fındıktan yana bizi mahvetti.” |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
3 şehirde polise saldırı 9nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2007 06:12 PM |
AKP inşaatında kaza: 1 ölü 9nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2007 06:07 PM |
Kaza bir aileyi yok etti 9Nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2007 06:04 PM |
Üniversiteden mitinge otobüs 9Nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2007 06:04 PM |
Adana yağmura teslim 9Nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2007 06:04 PM |