![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 60 Thanked 248 Times in 100 Posts
Üye No: 23664
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 11921
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ÖLÜMDEN KAÇILMAZ
Saf bir adam, koşa koşa Hazret-i Süleyman'ın sara*yına gelir. Yüzü sararmıştır. Hazret-i Süleyman sorar: Efendi ne oldu? Adil hükümdar... Bugün Azrail bana öyle hışımla baktı ki... Rüzgara emret. Beni alıp Hindistan'a götür* sün. Belki oraya gidersem canımı alamaz... Hazret-i Süleyman, rüzgara emretti. Rüzgar, hemen adamı alıp Hindistan'a götürdü. Biraz sonra da, Azrail'e sordu: — O zavallı adama ne sebeple hışımla baktın? Bana anlat... Azrail: — Ey Allahın elçisi, dedi. Ben ona hışımla bakma* dım. Onu yol uğrağında görünce, şaşırdım. Çünkü Allah bana, "Bugün git, onun canını Hindistan'da al", buyur* muştu. Halbuki onun yüz kanadı olsaydı, bugün Hindis* tan'a gidemezdi, dedi... DALKAVUK Paşa hazretleri, kona* ğında yemek yerken patlı* can musakkayı çok be* ğenmiş: — Yahu, demiş... Şu patlıcan üzerine yemek yoktur... Nesi olsa yenilir. Yanındaki dalkavuk he* men atılmış: — Evet, Paşa hazretleri, patlıcan gibi sebze yoktur. Nesi olsa yenilir... Bir kaç gün sonra, sofraya patlıcan kaynıyarık gelin* ce Paşa kızmış: — Yahu, demiş. Şu patlıcan da bir şeye benzese, yenilecek şey değil... Dalkavuk hemen söze atılmış: — Haklısınız Paşa hazretleri, berbat bir şeydir. Şunu nasıl yerler anlamam... Paşa, kaşlarını çatmış: — Ulan, iki gün önce patlıcanı övüyordun. Şimdi ise yerin dibine sokuyorsun!.. Dalkavuk, yerlere kadar eğilerek: — Aman Paşa hazretleri, ben patlıcanın değil, zatı- alinizin dalkavuğuyum... TİLKİ Tilki, bir gün başı*nı alır, gezmeye çı* kar. Köyün mey* danına varır. Bir duvara çıkar, çev* reyi seyre dalar. Oradan geçen köy muhtarı şaşırır: — Aaa, bir tilki!.. Köyün hocası camiye giderken duvardaki tilkiyi gö- rür: — Aaa, tilkiye bak!.. Bakkal da oradan geçerken bağırır: — Hay Allah bir tilki!.. Kahvedekiler merak edip dışarı çıkarlar. Onlar da tilkiyi görünce şaşırırlar: Tilkiyi gördünüz mü? Vallahi bir tilki bu!.. Kalabalık çoğalıp sesler uğultuya dönüşünce tilki or* mana kaçar. Dişi tilkiye: — Bugün öğle vakti köye indim. Orada herkes beni tanıyor, ben hiçbirini tanımıyorum... |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fıkralar32 | DAREDEVİL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-12-2007 03:35 PM |
2 komik anı.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-02-2006 09:52 PM |
şok komik | rhn.inc | Eskiler (Arşiv) | 2 | 05-19-2006 09:10 PM |
Komik Yazılar Komik Olaylar Serisi !!! | TooCooL | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-25-2005 02:41 AM |
Komik Sözler,Komik Mesajlar | Misyoner | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-23-2005 06:47 PM |