www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-29-2007, 01:39 AM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan 4'ncü kuşakta markalaştılar /29 Nisan

Mersin'in Tarsus ilçesinde 4 kuşaktır zeytinyağı üretimi yapan Boltaç ailesi, ünlü firmalara fason üretim yaparken, yağlarının kaliteli olduğu yönünde aldığı telkinler üzerine markalaşma yoluna giderek “Boltaç” markasıyla piyasada yer almaya başladı.

Sadık Boltaç, yüzlerce yıllık birikim ve deneyim ile Akdeniz bölgesinin seçme zeytinlerinden ürettikleri kaliteli ve lezzetli yağları Türkiye'nin her köşesine yaymayı hedeflediklerini söyledi.
Boltaç, Politali ailesi olarak tanınan atalarının 1800'lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetindeki Girit Adası'nda dönemin koşulları içinde zeytinyağı üretimine başladıklarını anlattı.
Ailesinin, Lozan Antlaşması sonrasında yapılan mübadele ile 1924 yılında Mersin'in Tarsus ilçesine geldiklerini ifade eden Boltaç, geleneksel mesleklerini dedesi Politali Sadık'ın 1928 yılında kurduğu işletme ile 4 kuşaktır sürdürdüklerini belirtti.
Yörenin yabani zeytin ağaçlarını aşılayarak sofralık zeytin yetiştiriciliğine yöneldiklerini vurgulayan Boltaç, “Soyadı Kanunu'nun ardından Boltaç soyadını alarak, 5'inci kuşak temsilcisi olan oğlumla Akdeniz yöresinin seçme zeytinlerinden elde ettiğimiz yağı, yurt içi ve yurt dışında satıyoruz” dedi.
Atalarından devraldığı tecrübeyi, teknolojik gelişmelerle birleştirdiklerini ifade eden Boltaç, “Yüzlerce yıllık birikim ve deneyimi 1995 yılında İtalya'dan ithal ettiğimiz makinelerle bölgenin zeytinlerini kalite ve lezzetle bugüne taşıyoruz” diye konuştu.

FASON ÜRETİMDEN MARKALAŞMAYA

Geçmişte daha çok ünlü markalara fason üretim yaptıklarını anlatan Boltaç, şöyle devam etti:
“Tarsus'ta ürettiğim topak zeytin, sarı ulak zeytin ile karma yağı, İstanbul'daki bir fuarda tadan İtalyan ve Fas'lı tadımcılar geçer not verince, kendi markamızı geliştirmeye yöneldik. İlk etapta Tarsus'ta bir butik mağaza açarak müşteriyle buluştuk.
Giderek tanınmaya başlayan zeytinyağımızı, Mersin'in yanı sıra İstanbul ve Ankara'da bazı ünlü restoranlara gönderiyoruz. Bütün amacım, Çukurova zeytinlerinden ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli yağları önce Türkiye'nin her köşesine ulaştırmak, ardından da yurt dışına pazarlamak.”
Sağlıklı yaşamın temel besinlerinden sayılan zeytinyağı kullanımının son dönemde yaygınlaşmaya başladığını belirten Boltaç, yıllık üretim kapasitelerinin 250-300 ton civarında olduğunu söyledi.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ZEYTİNYAĞI
Türkiye'de yıllık zeytinyağı tüketiminin kişi başına 1 kilogram civarında olduğunu vurgulayan Boltaç, zeytinyağı üreten sanayicilerin fedakarlık yaparak fazla kar koymadan, hem tüketimin artırılmasına hem de sağlıklı nesil yetişmesine katkı sunmak amacıyla zeytinyağlarını ucuza vermelerini de önerdi.
Kendisinin 7-8 YTL'den sattığı aynı kalitedeki yağların piyasada 10 ile 15 YTL arasında satıldığını öne süren Boltaç, şunları kaydetti:
“En büyük dezavantajımız devletin zeytinyağı üreticilerini yeterli ölçüde desteklememesi. Zeytincilik destekleniyor. Ama zeytinyağcılık yeterince desteklenmiyor. Dünya piyasası ile rekabet edebilmemiz için zeytinyağı üreticilerinin de desteklenmesi gerekiyor.
Son 3 yıldır Mersinli bir firma aracılığı ile Kanada'ya yağ ihracat ettiklerini anlatan Boltaç, “İhracat için de kaliteli ürün gerekiyor. Bu da köylüyü eğitmekten geçiyor. Eğitimle ilgili ciddi çalışmalarımız oldu” diye konuştu.
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En anlamlı 23 Nisan kutlaması 23 Nisan GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 04-23-2008 12:34 PM
Kanlı 23 Nisan provası 15 Nisan 2008 slipknot Eskiler (Arşiv) 0 04-15-2008 04:52 PM
23 Nisan şenliğine 61 ülkeden misafir geliyor / 11 nisan Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 0 04-11-2007 08:00 AM
Nisan Ayında 2 Bin 206 Metre Yükseklikte Kar Topu Oynadılar / 9 Nisan Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 0 04-09-2007 05:57 PM
TSK, Kabil bölgesini 7 Nisan’da devralıyor / 3 nisan Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 0 04-03-2007 11:29 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:27 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.