www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-01-2007, 04:31 PM   #1
Spy_MasteR
Forum Müdavimi

Spy_MasteR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1855
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi : Spy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond reputeSpy_MasteR has a reputation beyond repute
Varsayılan Satışlarımız 100 milyon doları geçerse Türkiye'de üretim yapabiliriz / 1 haziran

Dünyanın önde gelen doğrudan pazarlama şirketlerinden Amway, Türkiye'deki yatırımlarını artıracak. Dört yılda cirosunu 5 kat artırarak 10,2 milyon dolardan 55 milyon dolara çıkaran şirket, bu rakamın 100 milyon doları geçmesi halinde Türkiye'de üretime geçmeyi planlıyor.

Şirketin Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, Türkiye'nin Avrupa'da Rusya, Almanya ve Ukrayna'dan sonra en büyük dördüncü pazar olduğunu söyledi. Burada istihdama katkı yaptıklarını belirten Ergün, "Türkiye'de 100 milyon dolarlık bir ciroyu yakalarsak Amway markasıyla üretim yapabiliriz." dedi. 13 yılı aşkın bir süredir Türkiye pazarında boy gösteren şirketin 2003 yılında 49 bin serbest girişimcisi bulunuyordu. Bu sayıyı 2006 yılında 96 bine çıkartan Amway'in 2007 hedefi ise 115 bine ulaşmak. Şirketin öngördüğü 2008 serbest girişimci rakamı ise 150 bin civarında.
Yıllık cirosu 6 milyar doları aşan ABD merkezli Amway, Türkiye'de başarılı olan girişimci yetiştirme modelini örnek alıyor. İlk kez uygulanan tanıtım modeli Türkiye'de başarılı olunca şirket yönetimi, sistemi yaygınlaştırma kararı aldı. İlki 1999 yılında İstanbul'da faaliyete geçen Amway Tanıtım Merkezleri'nin bir benzeri önce Viyana'da, ardından Almanya'nın Münih kentinde açıldı. Avrupa'daki en büyük tanıtım yeri olan Münih'teki merkez, Türk gazetecilere tanıtıldı. Türkiye dahil 4 milyon serbest girişimcinin yararlanabildiği merkezde, şirketin ürün grupları hakkında geniş bilgi veriliyor, tanıtım ve satış-pazarlama teknikleri öğretiliyor. Serbest girişimciler, Münih'teki Amway Tanıtım Merkezi'nde bir yandan işlerini geliştirmek için toplantı odaları ve konferans salonlarından faydalanırken bir yandan da kişisel bakımdan kozmetik ürünlerine, beslenme destek ürünlerinden cilt bakımına kadar tüm Amway ürünlerini tek tek deneme, yakından tanıma imkânına sahip oluyor. Daha çok ev hanımları aracılığıyla kendi ürettiği ev ve kişisel bakım ürünlerini pazarlayan Amway'in dünya çapında 3,5 milyon distribütörü ve 11 bin çalışanı bulunuyor. 500'ü aşkın patente sahip şirket, araştırma geliştirme için 600 bilim adamı çalıştırıyor. Yerel firmalar tarafından 1970'lerde kitap ve ansiklopedi satışı ile harekete geçen doğrudan satış, son 7-8 yıl içinde Amway, Avon, Oriflame ve Forever Living gibi çok uluslu firmaların Türk pazarına girmesiyle yaygınlık kazandı. Dünyada 50 milyon kişi doğrudan satış yöntemiyle aile ekonomisine katkı sağlıyor. Bu kişilerin sattığı ürünlerin toplam cirosu 85 milyar doları aşmış durumda. Türkiye'de bu işten 500 bin kişi 350 milyon YTL ciro sağlıyor.

ѕρу_мαѕтєя& [мαℓα¢нι]

spy_master™ ©2007
|l|lllll|lll||ll||lll|
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³
Spy_MasteR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı