![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Beklenen karaciğer kardeşten geldi
30 Haziran 2007 Vahide YANIK/ANTALYA, (DHA) KARACİĞER nakli olması gereken ve hastalığından sonra kardeşlerinin bile kendisine sırt çevirdiğinden yakınan siroz hastası 51 yaşındaki Günseli Neşşar'ın imdadına, yine de suçladığı bir kardeşi yetişti Neşşar, erkek kardeşinin verdiği karaciğer parçasıyla hayat buldu. Yaklaşık 12 yıl önce siroz hastalığına yakalanan ev kadını Günseli Neşşar'a doktorlar, geçen yıl, “Karaciğer nakli olman şart, aksi halde öleceksin” dedi. Eşi Mehmet Neşşar, kendisine karaciğerinden parça vermek istedi, ancak karaciğeri küçük geldiği için doktorlar buna izin vermedi. Neşşar'ın 4 kardeşinden sadece biri karaciğerinden parça vermeye razı oldu ancak onda da Hepatit B çıkınca nakil gerçekleşmedi. Diğer 3 kardeşine sitem eden Neşşar, “Yakınlarım uzak oldu. Tek isteğim, 17 yaşındaki kızımın üniversiteye gittiğini görmek” diye feryat etti. Günseli Neşşar'ın sağlık durumu gazetelere yansıdıktan sonra çok sayıda vatandaş karaciğer vermek için sıraya girerken, Neşşar'ın kardeşi Gökhan Yıldırım, “Biz dururken ablam başkalarının karaciğeri ile yaşamasın” diyerek, karaciğerinden bir parça vermeye razı oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 13 Haziran'da yapılan nakil başarıyla gerçekleşti. Gökhan Yıldırım, ablasına karaciğerinden parça vermesini ağlayarak anlatırken, “Ablam iyi olsun, hayata tekrar dönsün. Bundan büyük mutluluk yok. Karaciğer alındıktan sonra eskisinden daha iyi oldum” dedi. Yıldırım, karaciğerin kendini zamanla yenilediğini belirterek, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı. Yıllardır çok zor günler yaşadığını belirten Günseli Neşşar ise “Umudumu yitirme noktasına gelmiştim. Benimle ilgili haber gazetelerde çıktıktan sonra kamuoyu resmen sıraya girdi, başvuran insanlar için listeler tuttuk. Fakat kardeşim birinci derece yakınım olduğu için kardeşimden almamın uygun olacağı söylendi. Çok mutluyum” dedi. İKİNCİ DOĞUM GÜNÜ Kardeşinin gönül rızasıyla karaciğerini verdiğini söyleyen Neşşar, “Sayesinde ikinci doğum günümü yaşıyorum. Ameliyatım çok iyi geçti. Sağlığım da iyiye doğru gidiyor” dedi. Günseli Neşşar, ameliyattan sonraki duygularını ise şöyle anlattı: “Şaşkın oluyorsunuz, inanamıyorsunuz, fevrileşiyorsunuz, boşluğu doldurmaya çalışıyorsunuz. Nakil bekleyen hastalar hiç umutlarını yitirmesinler. Gün doğmadan neler doğar.” ÖSS'DEN ÖNEMLİYDİ Günseli Neşşar'ın ameliyat sürecinde ÖSS'ye giren kızı İrem Neşşar, annesinin iyileşmesinin ÖSS'den daha önemli olduğunu söyledi. Neşşar, “Çok mutluyum. Annemin hayata dönmesi benim için ÖSS'den daha önemliydi. Dayım bizi mutlu etti” dedi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beklenen kar geldi 29 Ocak | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-29-2008 11:17 AM |
Beklenen yağmur, Afrika'nın çamuruyla geldi / 21 mayıs | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-21-2007 07:36 AM |
Beklenen haber geldi | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-01-2006 11:04 PM |
Kök hücreden karaciğer geliştirildi | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-17-2006 12:14 AM |
askerlik anıları her zaman hatırlanır hele arkadaşlıkları kardeşten de ötedir... | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 6 | 10-01-2006 12:19 PM |