www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-09-2007, 01:47 PM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası

Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 75
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan 07/09/07 - İşte Baykal'ın karnesi

Başbakan Erdoğan, Antalya'daki mitinginde Antalyalı Baykal'a yüklendi. Erdoğan, halka Baykal'ın bakanlığı döneminde karne ile mazot dağıttığı belgeyi gösterdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal hemşehriniz. Antalyalı. Kendi şehrinde O'na yüklenmek istemem. Ancak bir hakikati de ortaya koymamız lazım. Zira siyasete girişinden bu yana üç kez bakanlık yaptı, üç kez iktidarda bulundu. Acaba bu güzel Antalya'mıza ne kazandırdı söyler misiniz? Kazandırdığı bir şey yok'' dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Antalya Mitinginde vatandaşlara hitap etti. Küt ükçü Kavşa - ğı'ndaki miting alanında yaptığı konuşmada Antalya'nın turizm sektöründeki önemine değinen Erdoğan, 2007 yılında Antalya'ya 8 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi. Hükümetin turizm alanındaki yatırımlarını da anlatan Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde 8.5 milyar dolar olan turizm gelirinin, 2006 yılında 17 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'ye gelen turist sayısının da 20 milyona ulaştığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, ''Antalya göğsümüzü kabartacak şehir olacak ki, dünyaya mahcup olmayalım. Antalya şehircilik açısından parmakla gösterilecek bir şehir olacak ki, Türkiye'nin şehirlerine de ilham versin'' dedi.

''ANTALYA'YA NE KAZANDIRDI''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının önemli bölümünde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Başbakanlığım süresince bu, benim Antalya'ya 20. gelişim. Memleketi Antalya olan siyasetçileri burada göreniniz var mı? Ama biz geldik. Buradayız. Daha çok geleceğiz. Biz 4.5 yılda bu dünyalar güzeli şehrin hakkını vermedik mi? Ama öyle bir cevap verin ki, bu ülkenin kulağı olup da duymayanları var. Vermedik mi? Bu topraklarda doğup büyüdüğü halde buralarda bir eser bırakmayanlar da duysun, anlasın. Sayın Baykal hemşehriniz. Antalyalı. Kendi şehrinde O'na yüklenmek istemem. Ancak bir hakikati de ortaya koymamız lazım. Zira siyasete girişinden bu yana üç kez bakanlık yaptı, üç kez iktidarda bulundu. Acaba bu güzel Antalya'mıza ne kazandırdı söyler misiniz? Kazandırdığı bir şey yok. Biz Antalya'da eserlerimizle konuşuyoruz. Sayın Baykal 21 Temmuz'da geldiği zaman ne ile konuşacak, ne diyecek? 'Şunu yaptık' diyebilecek mi? Yine buraya gelecek cek, cak diyecek. Cek, cak... Bunu diyecek. Ama biz yaptık, diyoruz. Antalya'ya şunu kazandırdık diyoruz. Sayın Baykal çıksın desin ki 'Ben Enerji Bakanı'yken Antalya'ya şunu yaptım, Ben Maliye Bakanı'yken şunu yaptım'. Desin ki, 'Ben Dışişleri Bakanı'yken şunu yaptım'. Diyemeyecek, diyemeyecek.'' Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a da yüklenen Erdoğan, mazotu 1 YTL'ye indireceği sözlerini hatırlatarak, şöyle dedi:

“BABANIN BORCUNU ÖDE”

“Çıkmış biri dürüstlük diyor. Sen mazotu 1 YTL'ye indireceğini söyleyeceğine, o kaçak olan babanın borcunu öde de öyle konuş. Şimdi bir de bonozedeleri var 2 katrilyon da oradan gelir, onu da ödeyeceğiz. Sayın Baykal da mazotçulara ilave oldu. Birisi 1 YTL'ye indireceğim diyor. Sayın Baykal da ‘onun altına indirebilir miyim’ hesabını yapıyor. Biz zaten yolcu, balıkçı gemilerine veriyoruz. Ama kusura bakmayın bizden önceki hükümet memurunun maaşını ödeyemiyordu. Kim vardı bu hükümette? DSP, MHP, ANAP. Şimdi CHP ile DSP birleşti. MHP, bu değirmene millet izin verirse daha da su taşıyacak."

RÜZGAR ÇOK GÜÇLÜ

Akdeniz'in malum sıcağı... Güneş tam tepede... Hafiften bir rüzgar esiyor... Meydan tıklım tıklım... Çevredeki binaların ve evlerin balkonları da... Belli ki Baykal'ın memleketinde AK Parti'nin rüzgarı hâlâ çok güçlü esiyor. Baykal'ın karşısına Erdoğan'ın uzun yıllar yakın çalışma arkadaşı olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin konulmuş. Şahin'in burada çok iyi bir rüzgar estirdiği hemen fark edilebiliyor.

Başbakan Erdoğan'dan önce konuşan Şahin, kendilerinden önceki Türkiye ile kendilerinden sonraki Türkiye'nin farkına değiniyor. Mantıklı, inandırıcı ve heyecanlı bir ses tonuyla konuşuyor. "Cumhuriyet" üzerinden siyaset yapan Baykal'ın CHP'sine anlamlı dokundurmalarda bulunuyor. "Cumhuriyetimizi daha güçlü kılmak ancak daha çok hizmetle mümkün olur. Daha yapacağımız çok hizmet var. Sizlerden bir dönem daha istiyoruz."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel faktörü AK Parti için önemli. Türel'in ismi anons edildiğinde meydan dalgalanıyor. n Meydanı dolduran kitlelerin bileşenine bakıyorum. Her kesimden ve her yaşam tarzından insanlar var... Şehirlisinden köylüsüne, başı açığından başı kapalısına, yaşlısından gencine varıncaya kadar tam bir toplumsal mozaik... AK Parti "toplumsal merkez"in partisi olmayı başarmış yani... Tayip Erdoğan sevgisi had safhada....

Mitingte gözle görülür bir biçimde Doğu ve Anadolu'dan göç edip buraya gelmiş insanlarımızın varlığı göze çarpıyor. Antalya'da DTP'li bağımsızların seçilme şansı yok. O yüzden Doğu ve Güneydoğu oylarının büyük bir çoğunlukla AK Parti'ye kayacağı besbelli. Başbakan Erdoğan, Baykal'a memleketinde hayli sert yüklendi. Daha konuşmasına başlar başlamaz isim vermeden Antalya'ya kendisi kadar gelip gitmeyen Baykal'a dokundurdu. "Başbakan olduktan sonra buraya bu benim 20. gelişim." Erdoğan, Baykal'ın sanki hiç iktidar olmamış gibi konuştuğunu, oysa daha önceki dönemlerde üç kez bakanlık yaptığını ve bu bakanlıkları sürecinde hiçbir iş yapmadığını vurguladı. "Desin ki ben Maliye Bakanı'yken, Enerji veya Dışişleri Bakanı'yken şu hizmetleri yaptım. Diyemez. Çünkü yok. Yaptığı hiçbir şey yok." Erdoğan kendilerinin ise gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse Hükümet olarak yaptığı hizmetleri bir bir anlattı ve sordu: "2002'nin Antalya'sı ile 2007'nin Antalya'sı aynı mı?" Meydandakiler bir ağızdan, "Hayır!" diye yanıt verdi. Başbakan Erdoğan Antalya'da MHP lideri Bahçeli'ye de yüklendi. Bahçeli'nin Türklük ve milliyetçilik konusunda güya duyarlı bir partinin Genel Başkanı olarak, Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde bir kez Azerbaycan'a, Kırgızistan'a ve diğer Türk cumhuriyetlerine gitmemiş olmasını eleştiren Erdoğan, şimdi Bahçeli'nin kalkıp kendisine, "Sen gittin de ne yaptın?" diye sormasını eleştirdi.

Antalya'da AK Parti, Menderes Türel'in deyimiyle ikinci kez yeniden tarih yazmaya hazırlanıyor. Baykal'ın memleketinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti'nin bu başarısını 22 Temmuz'da arttırarak sürdüreceğine inandığını belirtiyor Türel. Antalya'da işadamı olarak bulunan Güneydoğu kökenli Mehmet Öner'le konuşuyorum. Öner, ailesiyle beraber AK Parti'ye oy vereceklerini söylüyor. Sözleri ilginç: "Cumhurbaşkanlığı sürecinden sonra AK Parti'ye oy vermek artık imanın 7. şartı gibi oldu. Dindar ve muhafazakar babam öyle diyor. Biz ailecek AK Parti'ye oy vereceğiz."

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı