www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-16-2007, 06:41 PM   #1
sarge
Geçerken Uğradım

sarge Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 4
Üye No: 43598
İtibar Gücü: 1370
Rep Puanı : 4060
Rep Derecesi : sarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond repute
Varsayılan 16.07.07 Bjk Haberleri

Kartal'dan yıldızlara ret
Beşiktaş, gelmek için kapısını çalan Avrupa'nın iki golcüsü Hasselbaink ile Kluivert'i kabul etmedi. Charlton Athletic ile yollarını ayıran ve bonservisi elinde bulunan Hasselbaink'in, yıllık 1 milyon euro karşılığında siyah - beyazlı kulübe gelmeyi kabul ettiği ve haber gönderdiği vurgulandı. Ancak Beşiktaş teknik heyeti, bu isme sıcak bakmadı.

PSV tarafından sözleşmesi yenilenmeyeceği duyurulan Patrick Kluivert'in de siyah - beyazlıların kapısından döndüğü vurgulandı. Menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a tavsiye edilen ünlü oyuncu da, geçen sezon Hollanda ekibinde fazla bir varlık gösteremedi. O da teknik heyetten kabul görmedi.
Old 07-16-2007, 06:41 PM   #2
sarge
Geçerken Uğradım

Rep Derecesi : sarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond reputesarge has a reputation beyond repute

Beşiktaş'ta felsefe değişecek
Beşiktaş Avusturya kampında oynadığı ikinci hazırlık maçında Hamburg ile 1- 1 berabere kalırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam mücadeleden memnun kaldığını söyledi. Yeni alınan tüm oyuncuları görme fırsatı yakaladığını belirten Sağlam, "İyi bir karşılaşma oldu. Eksiklerimizi gördük. Geçtiğimiz sezonki taktik ve felsefe değişecek. Topa sahip olan, oyunun hakimiyetini elinde bulunduran, hem ofansif hem de defansif oynayan bir takım olacağız. Ayrıca Ricardinho ve Delgado ikilisi de bir arada oynayabilir" şeklinde konuştu.
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #3
sarge
Geçerken Uğradım

Merkez Bankası Ricardinho'nun peşinde
Brezilya'da, Beşiktaşlı Ricardinho'nun da içinde bulunduğu vergi kaçakçılığı ve kara para olayı büyüyor. Rio Federal Savcılığı'nın iddianamesinin ardından Brezilya Merkez Bankası devreye girdi, olaya el koyduğunu açıkladı. Siyah - beyazlı futbolcu ise suçsuz olduğunu belirterek, Beşiktaş'tan aldığı ücretin Brezilya'ya aktarıldığına ısrar ediyor. Ancak Merkez Bankası, siyah - beyazlı oyuncunun, son iki yılda hiçbir para transferinin kendileri vasıtasıyla yapılmadığını duyurdu. Olayın, Media Sport Investment adlı şirket aracılığıyla gerçekleştiği öğrenildi.

Beşiktaşlı oyuncu dışında, Werder Bremen'de oynayan Carlos Alberto da aynı şekilde suçlanıyor.
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #4
sarge
Geçerken Uğradım

Kroldrup'la alakamız yok"
Beşiktaş'ta gözler transfere çevrilmiş durumda. Özellikle taraftarlar yabancı bir ismin bir an önce kadroya dahil edilmesini istiyor. Ancak Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön elemede başlayacak olan Siyah-Beyazlı ekipte yöneticiler sakinliklerini koruyor. Hamburg maçı öncesi soruları yanıtlayan genel sekreter Kenan Öner "Acele etmiyoruz. Taraftarlarımızı heyecanlandıracak bir isim alacağız" diye konuştu. Basında geçtiği gibi Danimarkalı Per Kroldrup'la ilgilenmediklerini söyleyen Öner, "UEFA'ya Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan isimleri vermemiz için bir hafta kadar bir süremiz var. Gerekirse son ana kadar bekleriz" dedi.

İdari menajer Ali Gültiken de Öner gibi ser verip, sır vermiyor. Gültiken, "Hocamızın bir raporu var ve oyuncularla görüşüyoruz. Ancak en iyi ve en faydalı ismi almak için biraz daha sabredeceğiz" ifadelerini kullandı.
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #5
sarge
Geçerken Uğradım

Ricardinho olayı büyüyor
Brezilya'da, Beşiktaşlı Ricardinho'nun da içinde bulunduğu vergi kaçakçılığı ve kara para olayı büyüyor. Rio Federal Savcılığı'nın iddianamesinin ardından Brezilya Merkez Bankası devreye girdi, olaya el koyduğunu açıkladı. Siyah - beyazlı futbolcu ise suçsuz olduğunu belirterek, Beşiktaş'tan aldığı ücretin Brezilya'ya aktarıldığına ısrar ediyor. Ancak Merkez Bankası, siyah - beyazlı oyuncunun, son iki yılda hiçbir para transferinin kendileri vasıtasıyla yapılmadığını duyurdu. Olayın, Media Sport Investment adlı şirket aracılığıyla gerçekleştiği öğrenildi.

Beşiktaşlı oyuncu dışında, Werder Bremen'de oynayan Carlos Alberto da aynı şekilde suçlanıyor.
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #6
sarge
Geçerken Uğradım

İmza atınca ağladım"
Beşiktaş’ın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, çarpıcı ve samimi açıklamalarda bulundu. Sağlam, Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportajda yuvaya geri dönüşünü, yeni sezonda nasıl bir Beşiktaş’ın sahada olacağını, transferleri, Delgado ve Ricardinho hakkındaki düşüncelerini anlattı. Bu röportajı sizlere akrtarıyoruz...

Kartal ilk sıradaydı

Yıllarca Beşiktaş’a futbolcu olarak hizmet ettim. İnönü’ye her geldiğimde taraftarların inanılmaz sevgisi ile karşılaştım. Beşiktaş’tan kendi isteğim dışında gönderildim. Profesyonellikte bu tür olaylar hep var. Teknik direktör olarak geri döneceğimi o dönemler düşündüm dersem yalan olur. Ancak önüme bir hedef koydum ve bunların arasında elbette Beşiktaş her zaman ilk sıradaydı. Bu kez hoca olarak takımın başına dönmem beni çok duygulandırdı, gurur ve onur verdi. Bu duygu yoğunluğu içinde ağladığım da oldu...

Anlayış farklı olacak

Takımın saha dışı olayları çok önemliydi. İlk olarak geçen yıldan kalan kötü alışkanlıkları, kontrol altına aldık. Benim için saha içi olayları çok kolay... Önemli olan saha dışındaki olumsuz etkiyi çevirip, takımı tıpkı daha önceki başarılı dönemlerinde olduğu gibi bir bütün olarak algılamak. Bunu çok iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.

Delgado yerinde oynadı

Hall maçında Delgado istediği yerde oynadı. Ama yerini beğenmediğini söylemişse, kendi bileceği iş. Benim takımımda kimse, “Ben savunma yapmıyorum, şuraya koşmuyorum, burası bana göre değil” gibi sözler diyemez. Savunmayı en uçtaki adamdan başlatacağız. Sahada toplu ya da topsuz alanda mücadele edeceğiz. Rakibi her anlamda boğacağız. Bu nedenle kime ne görev verilirse yapacak. Şunun altını çizmek istiyorum. Biz de maç kaybedeceğiz. Ancak kaybederken bile alkışlarla sahadan ayrılacağız. Geçen yıl olduğu gibi kazandığımız maçtan sonra bile kimse öf-püf etmeyecek.

Ricardinho’ya bakın

Ben geldiğimden beri Ricardinho çok iyi çalışıyor. Daha önceki idmanlarda terlemediği söyleniyordu. Sanırım Rico hayatı boyunca koşmadığı, çalışmadığı kadar, koşup çalıştı. Beşiktaş’ta Rico, İbrahim Üzülmez, Rüştü, Toraman, gibi tecrübeli oyuncuların etkisi çok fazla olacak.

Transferlere gelince...

Biri forvet, biri de savunma olmak üzere iki futbolcu daha alacağız. 25-26 kişilik bir kadro ile sezona başlayacağız. Umarım tüm yabancılarımız ligler başlayana kadar hazır olur. Bir hesap yaptık. Ağustos ayı içinde tam 9 tane maçımız var. Bunları en iyi şekilde geçmemiz gerekiyor. Önce Şampiyonlar Ligi, daha sonra da Süper Kupa’da başarılı sonuçlar almalıyız. Kamp döneminden çok memnunum.

Stoper Nobre!

Açıkçası Nobre’yi savunmada hiç düşünmedim. Biliyorsunuz ben de forvet elemanı olarak geçmişte savunmaya çekilmiştim. Bu bir zorunluluktu. Belki bakarsınız benzer durum yaşanır, Nobre’yi de geride oynatabilirim. Ama forvette Burak’tan büyük beklentilerim var. Gökhan Güleç çok iyi çalışıyor. Batuhan bakmayın yaşı ufak ama büyükler gibi idman yapıyor.

Sistem önemli değil

Oyun 4-4-2 üzerine kurulu olacak. Oyuncularıma idmanlarda anlatıyorum. Ancak mutlaka böyle olacak diye bir kural da yok. Rakibe göre, sahaya çıkan futbolcuların durumuna göre elbette saha içinde değişiklik olacaktır.

Eleştiriye açığım

Özellikle basından hiçbir eleştiriye kızmıyorum. Yeter ki iş, hakaret ve kişisel konulara gelmesin. Bizler de insanız ve hiçbir insan her şeyi bilemez. Eleştirilerden faydalanıp, doğruyu bulma yolunda her şeye açık olacağız.

Rüştü büyük şans

Kaleci Rüştü Reçber çok değişik bir oyuncu. Gerek kendi takımında gerek ise milli takımlarda ortaya koyduğu performans ile kalitesini her zaman ortaya koymuştur. Rüştü bizim açımızdan da büyük bir şans. Tecrübesi, arkadaşlarına yaklaşımı, en geriden başlayarak sahaya hakim olmamızda bir numaradır.

Yönetim ile paylaşırım

Antrenörlük futbolculuktan çok daha zor bir meslek. Futbolcu iken, çıkıp 2 saat idman yapıp kenara çekilirsin. Ama hoca olduktan sonra durum çok daha farklı. Saha dışında yönetim ile her şeyi paylaşıyoruz. Her konuda fikirlerimizi açıkça beyan ediyoruz.

Hedefimiz Avrupa ancak...

Elbette Avrupa’da kupa kazanmak, final oynamak isteriz. Ancak bu sadece istemek ile oluşan bir şey değil. Gerçekçi gözle olaylara bakıyoruz. Yoksa çıkıp konuşmak çok kolay. Bugün Avrupa kupalarına baktığımızda şampiyon olan takımların imkanları, mali portreleri ortada. Arada sırada sürpriz yapan takımlar var tabii ki... Bunu belki biz de gerçekleştirebiliriz. Ancak çıkıp, ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağız’ diye konuşmak doğru olmaz. Temelleri sağlam atalım, yolumuza devam edelim, başarılı olmamamız için neden kalmaz. Sabır ve çalışmak bu yolda en büyük yardımcımız...
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #7
sarge
Geçerken Uğradım

Beşiktaş'tan seyircisiz derbi yorumu
Turkcell Süper Ligi'nde 2007-2008 sezonu fikstürü çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'ndeki fikstür çekimi sonrasında konuşan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu yeni sezonun bütün takımlar için hayırlı olmasını diledi.

Soğancıoğlu: "Şiddetten uzak, herkesin mutlu olduğu bir lig temenni ediyorum. Beşiktaş olarak, bu ligde şampiyon olmak istiyoruz. Geçtiğimiz 4 yılda ilk maçlarımızı, hep deplasmanda oynadık. Bu sezon kendi sahamızda başlamak istiyorduk. Bu sezon ilk maçımızı evimizde Konyaspor ile oynayacağız. Konyaspor, bizi her zaman çok iyi ağırladı biz de onları aynı dostluk içinde ağırlayacağız. İkinci hafta Kasımpaşa ile yine İstanbul'dayız. 7. haftada Galatasaray ile rakibimizin cezası sebebiyle seyircisiz oynayacağız. Bu, bir bakıma avantaj gibi görünüyor ama futbolun keyfini azaltan unsur. Futbolunbütün görselliği ve keyfi, seyirciyle ön plana çıkıyor. Galatasaray'ı seyircili yenmekten büyük keyif alacaktık ama seyircisiz de yenmek istiyoruz" dedi.
Old 07-16-2007, 06:42 PM   #8
sarge
Geçerken Uğradım

Beşiktaş Leogang'a geçti
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Seefeld kasabasında sürdüren Beşiktaş, dün akşam Hamburg ile oynadığı hazırlık maçının ardından kampın ikinci etabı için Leogang bölgesine geçti. Kampın ikinci bölümündeki ilk idmanını sabah aşırı sıcak altında yapan Siyah-beyazlı takımda Hamburg karşısında forma giyen oyuncular hafif bir koşu yaparken, diğer futbolcular ise tempolu koşular yaptı. Antrenmana sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren İbrahim Akın, Nobre ve Murat Şahin'in yanı sıra kontrolleri için Münih'e giden Gökhan Zan, Burak Yılmaz ve Mehmet Sedef katılmadı. Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı idmanla sürdürecek

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı