![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12093
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkımın Kini
O çoşkun gençliğimi bütün yoluma verdim, Git, kanlı gözlerimde ateşlenmesin derdim.. İçimde şimdi sana bir fırtına var kinden, Hicran zamanlarında mesuttum şimdikinden... Şimdi harap gönlüme ne gelen var, ne giden, Şimdi öksüz ruhumda eser yok hiç sevgiden, Gönlüm bahtımdan ölgün, ben gönlümden ölgünüm, Yakıyor, zehirliyor beni her geçen günüm.. Ruhum serinleyecek, hiç kalmayacak tasam, O zalim yüreğini bir kere parçalasam! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BATAKLIK GÜNEŞLERİ
Kuyrukları düğümlü atlarımız çamurda Kamışlarla çizilmiş bir aynada gölgemiz... Gözlerimiz akşamdan süzülen ince nurda; Karşımızda nehirle kucaklaşmış bir deniz Kamışlarla çizilmiş bir aynada gölgemiz! Bu uzun bir ova ki karlı dağlardan ıssız; Suların üstündeki her sazlık birer ada Bacakları çırçıplak sıtmalı bir köylü kız Bu bataklık içinde güneşle bir arada! Bacakları çırçıplak, sıtmalı bir köylü kız! Bu nurdan ve çamurdan ovayı bırakarak Sürdük atlarımızı kızıl denize doğru! Hâlâ orda gözyaşı çamurlara akarak İzimizden fışkıran sulara dalan yolcu; Bataklıkta güneşle birlikte kalan yolcu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BURSA`DA AKŞAM
Bu gün de sonbahardan süzülüp doğdu akşam Dağların yere indi koyu serin gölgesi. Uludağ etekleri al ipekten bu akşam Düştü yeşil ovaya kubbelerin gölgesi. Ufuklarda bu akşam ne sis var, ne bulut var Selvilerin içinde bir alev Emir Sultan. İçten dualar gibi geçiyor sanki rüzgar Bir ilahi adaya benzeyen Yıldırım`dan. Orada ince yollar gölgeleniyor işte Karşıdan renk içinde solgun ay görünüyor. Güneşin son nurundan bir damlacık içmiş de Şu karşıki kulübe bir saray görünüyor. Gözlerine vurunca kubbelerin gölgesi Öz cenneti gönlümle seyr ettim ben bu akşam. Göklerde ne bir nefes, ne de bir kanat sesi Uludağ etekleri al ipekten bu akşam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR HANÇER İSTİYORUM
Portakallar altında geçmiyor bu yıl güzüm Gönlüm uzak bir köyün gelecek baharında. Aylar var ki, ey tanrım, görünmez oldu yüzüm Dört atlı yaylıların süslü aynalarında. Dağlar önümde boy boy, güneş gözümde tel tel At üstünde söylenen şiirler kadar güzel Türküler yakılacak ölümler istiyorum. Bayburt`un kalesinden sakatlar geçmez elbet Çoruh`un sularından hastalar içmez elbet Yiğitçe saplanacak bir hançer istiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Hasreti
Gözümde bir damla su deniz olup taşıyor Çöllerde kalmış gibi yanıyor, yanıyorum Bütün gemicilerin ruhu bende yaşıyor Başımdaki gökleri bir deniz sanıyorum Nasıl yaşayacağım ey deniz senden uzak Yanıp sönüyor gözlerimde fenerin Uyuyor mu limanda her gece sallanarak Altından çivilerle çakılmış gemilerin? Sevmiyorum suyunda yıkanmamış rüzgarı Dalgaların gözümde tütüyor mavi, yeşil... İçimi güldürmüyor sensiz ay ışıkları Ufkunda yükselmeyen güneşler güneş değil Bir gün nehirler gibi çağlayarak derinden Dağlardan, ormanlardan sana akacak mıyım? Ey deniz, şöyle bir gün sana bakacak mıyım Elma bahçelerinden, fındık bahçelerinden? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Sarhoşları
Köpükten omuzları birbirine dayanmış Yüksek, mağrur başları akşam rengiyle yanmış Sahile koşuyorlar bak deniz sarhoşları! .. Bazen yırtık yelkenli bir sandala çarparak Bazen ufkun kıpkızıl şarabına taparak Gitgide coşuyorlar bak deniz sarhoşları! .. Rüzgarların ıslığı en yakın yoldaşları Yıllarca dövünerek içi yenmiş taşları Bir anda parçalayıp doyacak bu sarhoşlar! .. Çılgın gönüllerinde aşkın en büyük kini Yosunlu kayaların o yeşil gözlerini Deli aşıklar gibi oyacak bu sarhoşlar! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efenin Bayramı
Eğilmez başın gibi Gökler bulutlu efem.. Dağlar yoldaşın gibi, Sana ne mutlu efem! Oyna, yansın cepkenin, Yansın güneşten tenin, Gün senin, şenlik senin, Bayramın kutlu efem! . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efenin Müjdesi
Çoban yıldızı gibi Gönlüme kaydın Ayşe! Bir peri kızı gibi Saçını yaydın Ayşe! Şanımız, ünümüz var, Çok sevinç günümüz var Yarın düğünümüz var: Gözlerin aydın Ayşe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Engin Şarkısı
İşte yapayalnızız Güzelim, altım tacım. Bırakta sandalımız Engine yelken açsın; Ben senden utangacım Sen benden utangaçsın.. Meleğim, can kaynağım, Engine...ah, engine! Korkup ta bakmadığım Gözlerinin rengine Enginde bakacağım! . Kıskanç, hain bakışlar; Hasutlar görmesin de, Nefesim nefesinde, Ne olur görsün bizi; Seyretsin ikimizi, Perişan sesli rüzgar, Yorgun kanatlı eşler... Benden yangın akşamlar, Sanden solgun güneşler... Utangaç aşıklara Çok tenha bir yer ister; Bu sahiller bize dar, Bize aşkımız kadar Derin enginler ister! .. Meleğim can kaynağım; Engine...ah, engine! .. Enginde bakacağım Gözlerinin rengine! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim Bilir?
Güneşle beraber söndüğüm akşam, Ağlayacak hangi rüzgâr, kim bilir? Mermer bir heykele döndüğüm akşam, Baş ucumda kimler yanar, kim bilir? Her yanında yanık bülbüller öten Bahçelerden bir gün sessiz geçerken Tabutumu yeşil dallar içinden Seyredecek hangi bahar, kim bilir? `Nerde bizi candan seven o yolcu? ` `Niçin türküleri aksetmez oldu?` Diyerek ruhuma çam kokusunu Yollayacak hangi dağlar, kim bilir? O yıl güllerimi kimler derecek? Bağımda üzümler nasıl erecek? Bana en son yudum suyu verecek Hangi pınar, hangi pınar, kim bilir? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|