![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1849
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aldırma
Yüzler yalanmış aldırma Yüzünü göremezler Renklerde merak eder Beklerler Ruhunu göremezler maskeliydiler Kimleri gördük, kimleri dost bildik Kan dökümü diz dize Zor bu günler, Geçer aldırma Yeteriz birbirimize... Bırak beslensin köpek salyalarından Umut bekleyen böcekler Boşlukta Nokta kadar küçüldükçe sancılandılar Sancılandıkça küçüldüler Boşluktaydılar Bırak! Geceyi Şişe ardından ulusun çakallar Onlar aldatır sen aldanma Buldum der bulduğu yerde kaybederler İnsancıklar boşlukta Aldırma Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Annem
Severmisin beni annem Ağlarmısın her ağladığım da İçin gidermi bana birşey olduğunda Ve dayanabilirmisin bensiz uykulara Güneş veda ederken ay'a Korkarım bazen hani olurya! Sarılırmısın bana Hiç bırakmayacağım seni diye Birşeyler fısıldarmısın kulağıma Hani bazen O seni seviyorum değişin var ya Öldürüyor beni annem her duyuşumda (canım annem Zuhal'e) Şahika Taş Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar'a söz
Zuhal'e 'Bir İçdökümü' olsun bunun adı... Tut ki tüm taşlarımı döküyorum eteklerimden, tut ki valizime koyduğum umudu, çarpıp, böldüğüm aşkı işte böyle kanlara boyayıp saçıyorum bu Gri Şehre... 'Bir İçdökümü' olsun bunun adı... Bir rakı tadında, biraz bira köpüğünde, ansızın akla düşüveren bir şiirin dizesinde kesişmiş yollarımız, baştan aşağı İstanbul kokan bir yol hikayesiyle... 'Bir İçdökümü' olsun bunun adı ve panayırlar gibi seyirlik, fener alayları gibi coşkulu bir İstanbul Mayısında buluşalım yeni 'İçdökümlerin'de... NİLAYCAN Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bitti gülüm BİTTİ
geçti benden Gün ortasında gözlerin Üzerimden hiç eksilmeyecek dediğin Yine gidişin mahzun bir çocuğa işaret Yarım kalan şiirlerimin yaban ezgisi Gözlerimden geç, izlerimi sil haydi Gül karasına döndü kara gülüm ışığım Hiçlikten öteye nasıl geçeceksin şimdi? . Sen belki hiç bir şey,belki çok şey Canımı yakıyorsun, adın kadar Adın gibi, varlığın da mı bitti? Sen obalarında kısraklar barındıran Sevdalı ve mağrur seyis Koştur özgürce… ama Ben sana ihanet etmeyeceğim Coşkuyla mı koşacaklar her zaman Gör bak,yaşa dönecek bu devran. Haykırmak geliyor içimden Sana şölenler kurmuştum bir vakit En’lerin en yücelerine atmıştım döşeğini Gözlerinden içmiştim kutsal aşk meyini Hayallerimizin beşiğine şiirler belemiştik Olmazların yaylarını kırıp atmıştık birlikte. Şimdi, sana yeni bir renk gönül bahçemden Kırmızıdan gelme bana umutlarım Varlığının mavisine doğru yürüyen Sen toyluğun gafletine düşmüş yeşiller Aç gözlerini çek perdelerini, konuşsun… Güneşini gör as gökyüzüne sen de Çünkü, bit-ti… Yürekten gelen çığlıklarda karardı İki dişin arasında kalan gibi Gül karası kara gülüm ışığım Bitti işte bit-ti Yokluğunda son perdenin oyuncuları da gitti. Tüm umut renkleri de soldu bak Soldurduğun sözler gibi İnceldi gönlümün tüm telleri Neyden gelen ilahi ses ritmi Teskin etmiyor özlemlerimi Ama, kabul etmeliyiz ki, Bit-ti. Gül karası kara gülüm ışığım O kutsal aşk nereye gitti? Bu gemi yara aldı yürümez artık Kağıttan hayallerde yüzemeyecek Kara gün gemisinde Her şey, karaca.... gülüm, ömrüm Maviler bile karaya bulanmış Ömrümün duvarı kararmış İçimde yiten sevdam gibi, O kutsal aşkın da bit-ti… Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Doğrudan geçen zaman (yol)
Doğrudan geçen zaman (yol) Gölgesinden soyutlanmış, Yorgun bedenlerimiz Şelalesiydi, İki koldan çağlayan Ve bir olan Uzanırdı Gökyüzü mavisi gülüşlerimize Üstesinden geldiğimiz ne yollar yürüdük Yolları da severdik yolcular gibi Yokluklara siper ettik gövdemizi Cansız hayallerimizi dirilttik Olmazların kefenini keyifle giydik Bir yudum olduk kırlangıç göçlerinde Severdik oysa kırlangıçları da Densiz günahlarımızın arasından dem çıkardık Ya şimdi Gecenin koynu soğuk Siluetin kama Saplanır göz bebeklerime Keser gecemi Siner korkular ağlarsın Sınar seni hayat, gece, şişe ve… Sen anlayacaksın doğrudan geçen zamanı Ve yolu Bakarsın o yolda tek yolcu sensin Geç olur belki yolların ince çizgisini görmek Geç olur belki ışıkların yeşilini hissetmek Geç olur hayat yaşam ve… Anlarsın ağlarsın ama git ama gör ama yok Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#6 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Eyvallah aşk
Eyvallah aşk Eyvallah la başladı aşkım Gözlerin gözlere kenetlendiği Dudaklardan okunan, okunmak istenilen üç beş hece Durgundu oysa lafın arkası... yok gibi Ama birşeyler vardı kalbin derinliklerine inen Eyvallah diyen dillerde Belki de özel olacaktı bilemediklerim Yaşamak istemediklerim Özel ve güzel Akıllara takılı kalan duygular Yüreklere asılan perdesiydi aşkın aslında Olmalıydı tek kelimenin de bir anlamı Eyvallah aşkım Güzeldi ve özeldi Başlangıç olarak olması gerekendi Eyvallah Razıyım senden gelene Hayatımda olmalısın sen, Gözlerine, sözlerine, hasretine, acına,sevincine sana eyvallah Eyvallah aşk Derken Birçok şey yitirdiği gibi Eyvallahta yitirecekti belki anlamını Nerede durduğunu bilmeden... Aşka... Huzura belki de gelecek mavinin ardı Güzeldi aşk özeldi Yaşandı saygısız olmadı Hatıralar buseler gözyaşları Hayaller belki kurulan geleceğe Minik bir yavrunun emeklemesi Doğmamış bebenin gülümseyişi göklerden Dilenen istenen teninde kıvrılan o acı Birden rol değişiverdi eyvallah Aşkın adıydı şimdi ise... Boş çevrilen ellerin Boş bakan gözlerin Umutsuzluğun adı yaşanandan geri kalan Başlangıcı gibi Bitişide eyvallah Eyvallah aşk, Eyvallah aşkım, Yaşanamamış, Yaşanmamış, Aşklara... Eyvallah... Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiş Dönüş
Sen kadınım dediğin Aylardır kokuma hasret bildiğim İçimden gelen çığlıkta sevdiğin Deli sevdan Bozgunlarda bulduğun diğer parçan Benmiydim...? Tırmanırken gökyüzüne yalnızlığın Suda can çekişen balıkların Kaldırım taşlarına yapışan izleri gibiydi İzlerde yalnızdı O bakışta kaldı, Yeşillerin ardına gizlediğin O deli sevdan… yok İpin ucunda sallanmayı bekleyen hayaller Yokluğunda yine besleyecek kendini O ki sarktığında bir daldan Dönecek olduğu yerde arayarak O ipin izlerini Dönüşümü olan yollar misali Sessizlik, Nereye gidersen geleceksin aynı yere Her gidişin dönüşü olmaz derler Varmadan zaman kendi yoluna Bilinmez İçsel bir akıntıya sürüklenirde yürekler Gidişinin farkında olmaz Dönüşününde Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki atlastan gecesin
Bir siir düşmüş siyah sayfaya rengini gözlerinden alma... bir haykırış o bakiş hangi resmin rengisin hangi kışın yaprağı hangi yazın tanesi sen bana tezatmısın bahardan kalma bir yaprak üzerinde gülüşüm soluyor üşüyorum be çocuk. Sen, içimdeki atlastan gece dudaktan dökülen o hece hep aynı, çözülmez bilmece seviyorum seni mekanımız belirsiz hep aynı yanlızlık özlüyorum seni özlüyorum be çocuk. Sana uzanan yollarım geçit vermiyor yılan kıvrımında amansız sorularım cevapsız kalıyor yokluğunda bir gülnihal ağlıyor kanıyor be çocuk. Yedi tepede büyüyeceksin acıları yorgan yapacaksın sen ne sevdalar yaşayacaksın içimde hep çocuk kalacaksın gizli sevdam,aslan parçam dağlarımın yeşili aslan yürekli çocuk. Esmer gülüm ölümün en hüzünlü rüzgarı okşasa da çıplak bedenime,sinmiş kokun terki diyar eylemez toprağı çürümüş dağların şahikasında her daim kokmaya hazırsın sen gönlümün zorlu sevdası çocuk. Aynada kendime bakmak gibi bir şeysin sen Baktığımda seni görmek Dağılıyor sisler Şafak yeni güne gebe Gülün kırmızısından damlıyor kan gözlerime O vakit Görüyor gözler tüm körlüğüyle be çocuk Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#9 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Bebek Gülüyor Bana
İçimdeki bebek gülüyor bana Susuyorum görmediğim alaca sabaha Sustukça kanıyor dilim Kanıyor gözlerim, kanıyor acıya Kurşun dökmüş gibi göz bebeklerim Bırakıyorum öylece siyah boşluğa Ve ecelsiz bir kuş daha düşüyor toprağa İçimdeki bebek gülüyor bana Bilmiyorum, yani belki sana benziyor Bilinmeyen bir şehirde eğreti yaşıyor belki Ömrümün çürümüş köklerine tutunmuş Belki de efkân ediyor, yalnız kalmış sesiyle Yârim gibi, yani baba gibi Sesini duymayı ne çok istiyorum şimdi İçimdeki bebek gülüyor bana Salacaktım bahara Bahar kokacaktı saçları, elleri Okşayacaktı kirpiklerini yeşilin bin bir tonu Yalanların ardına gizlenmiş yüzünde En güzel öyküleri büyütecektim Bir kuş daha ecelsiz ölmeyecekti İçimdeki bebek gülüyor bana Bıraksan sana geleceğim ölümsüzce Yaptığın o simli sarayların yaslı köşelerine Canımsın, parçamsın, aşkımsın Tutun bu özlemin ağrılı köklerine ve büyü Adın düşmüş ah! Düşmüş adın Doğrulayamadığım zamanın orta yerine İçimdeki bebek gülüyor bana Sustukça kanar sesim, kanar isyanlarım Savaşında parçalanan ellerimden artanlardır Döktüklerim, yanmakta olan şehrimin kırıntıları Terk ederken öylece bıraktığı Ah! Bir daha asla kuramayacağı düşleriyle Gülümsüyor içimdeki bebek bana 23.5.2007 Gecenin otuz beşi Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() |
#10 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İnat
Kanatları başucunda bekledi Ölmeyi çok istedi Kara bulut, Edasıyla Çöktü üstüne kördü Çırpınırken Boşluğa gömülmek istedi Beyazdı kanatları Buluta inat Bekledi baş ucunda Ölüme inat Eledi kirpiklerinden Saldı yaşlarını Ruhunun ince çizgisine İnat yaşama Ruhuna inat ağladı Yaşlarına inat ruhunu dağladı Bulutlar dağıldı Kanatları bedene çekildi Sevişti boşlukta Boşluğa inat Zuhal Erdoğan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|