![]() |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1867
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atlama Şampiyonası'na 25 sporcu katıldı
Mersin'de düzenlenen ve 2 gün süren Türkiye Atlama Şampiyonası'na 10 bölgeden 25 sporcu katıldı. Armada Tesisleri'nde 1 ve 3 metre yükseklikten tramplen, 5, 7.5 ve 10 metre yükseklikten kule atlayışı gerçekleştirilen şampiyonaya Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Afyon, Muğla, Samsun, Mersin, Manisa ve Bursa'dan yaşları 7 ile 64 arasında değişen 25 sporcu katıldı. Yüzme Federasyonu Atlama Teknik Komite Başkanı Ahmet Öktü, yaptığı açıklamada, çok yakın zamanda uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başlayacaklarını söyledi. Atlama sporuna bazı nedenlerle 3 yıl ara verildiğini anımsatan Öktü, ''Federasyon başkanlığına seçilen Aydın Karakuzu'nun bu spora verdiği önem ve destek sayesinde oluşturulan program çerçevesinde yeniden atlama yarışları düzenlenmeye başladı'' dedi. İki gün süren şampiyonada dereceye giren sporcuların milli takım aday kadrosuna alındığını belirten Öktü, ''Bundan sonra 3 müsabaka daha gerçekleştireceğiz. Oluşturacağımız milli takım kasım ayında Helsinki ve Norveç'te yapılacak olan uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecekler'' diye konuştu. Şampiyonada, atlayış gerçekleştiren 64 yaşındaki Haluk Cangökçe'nin, İsmet İnönü'nün doktoru Mahir Canbakan'a ait olan ''en uzun süreli en yaşlı atlayıcı'' unvanını da elinden aldığını belirten Öktü, 7 yaşındaki Efecan Akmaz'ın ise kategorisinde birinci olarak gelecek için umut vaat ettiğini kaydetti. -SPORLA HAYATA TUTUNUYOR- Şampiyonaya Muğla'nın Fethiye ilçesinden katılan Efecan Akmaz (7), sayısız Türkiye birinciliği ile göz dolduruyor. Bir yaşındayken ocakta kaynayan çaydanlıktaki suyun üzerine dökülmesiyle vücudunun büyük bir kısmı yanan Akmaz, 5 yaşında başladığı sporla hayata tutunmaya çalışıyor. Babasının kalp krizinden öldüğünü anlatan küçük sporcu katıldığı şampiyonalarda aldığı derecelerle annesini ve kardeşini mutlu ettiğini söyledi. Su sporlarını çok sevdiğini belirten Akmaz, ''5 yaşında yüzmeyi öğrendim. Yüksekten suya atlamayı da çok seviyorum. Öğretmenlerimin tavsiyesi ile bu spora başladım. Şampiyonalarda alacağım dereceler ile annemi ve kardeşimi mutlu etmek istiyorum'' dedi.
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|