www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-09-2007, 07:55 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı

WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 70
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2536
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Varsayılan Kosovalı ve Makedon İşadamları Adana'da/eylül 09

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, Kosovalı ve Makedon işadamlarına, Adana'da yapmak istedikleri her türlü alım satım işlemleri ile ticari ve ekonomik faaliyetlerinde ADASO'nun irtibat bürosu olarak kendilerine hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çukurova Gıda ve Gıda-Tek Fuarı'na katılmak üzere Adana'ya gelen Kosovalı ve Makedon işadamları, ADASO Başkanı Ümit Özgümüş'ü ziyaret etti. ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Nemci Özcanlı ve Genel Sekreteri Gazi Yılmaz'ın da bulunduğu ziyareti, Kuzey-Batı Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Cemal Davuti, Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Eyüp Kerimi, Makedonya-Türk İşadamları Birliği Başkanı Kemal Nazım ile Makedon ve Kosovalı işadamları gerçekleştirdi. Batının Türkiye'de daha çok İstanbul, Ankara ve

İzmir'i tanıdığını, diğer illerin potansiyeli hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını belirten ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Adana'ya gelen işadamlarının kentin büyük potansiyele sahip olduğuna yerinde tanık olduğunu vurguladı. Adana ve çevresinin Türkiye'nin ön önemli tarım bölgesi olmasına rağmen bir sanayi kenti olduğu söyleyen Özgümüş, tahılın yanında sebze, meyve ve narenciyede önemli üretim yapıldığını belirtti. Adana'da yılda 1 buçuk ton mısır, 950 bin ton narenciye, 1 milyon 150 bin ton sebze

üretildiğini açıklayan Özgümüş, Türkiye'de şeker ve şeker ürünleri üreten 5 fabrikadan 3'ünün Adana olduğunu kaydetti.

Konuklara Adana ekonomisi, sanayisi ve faaliyet gösterilen sektörler hakkında ayrıntılı bilgi veren Özgümüş, işbirliğine hazır olduklarını, hür türlü alım, satım talebi ve sıkıntılarıyla ilgili ADASO'nun irtibat bürosu olarak Kosovalı ve Makedon işadamlarına hizmet vermeye hazır olduklarını vurguladı. Özgümüş, "Adana'da elektronik hariç hemen her sektörde faaliyet var. Hangi konuda işbirliği yapmak istiyorlarsa odamıza bildirsinler. Sadece Adana'dan değil, Çukurova'daki diğer illerin odalarıyla çalışma

grupları oluşturur, işbirliği olanakları ararız. Bu ziyaretin, tanışma ve isteklerin belirlenmesi açısından çok yararlı olduğuna inanıyorum" dedi.

Makedonya Türk İşadamları Derneği Başkanı Kemal Nazım da Makedonya, Kosova ve Bosna'ya yapılan yatırımın dışarıya değil, Türkiye yapılmış bir yatırım olarak algılanması gerektiğini söyledi. Nazım, ADASO'nun Makedonya'yı mutlaka işbirliği yapılabilecek ülkeler arasına almasını beklediklerini, iyi eğitim almış, Türkçe bilen gençlerin, işbirliğini güçlendirmek için hazır beklediğini vurguladı. Nazım, Makedonya'nın stratejik konumu ve yatırım olanaklarıyla ilgili de bilgi verdi. Kuzey-Batı Makedonya Ekonomi

Odası Başkanı Cemal Davuti, 700 KOBİ'nin üyeleri olduğunu ve Edirne ile İstanbul Sanayi Odalarının ardından ADASO ile de irtibat içinde bulunmak istediklerini belirtti.

Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Eyüp Kerimi ise Kosova'yı yabancı yatırımcılara açtıklarını ve Türk yatırımcıları da ülkelerinde yatırım yapmaya beklediklerini kaydederek, ADASO üyelerini Kosova'daki olanakları yerinde görmeleri için bu ülkeye davet etti.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:21 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.