![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şeremette mevlüt dayıyla çayır biçerdim
Appomla armutluda kuşburnu çayı içerdim Toplanırdı herkes başına eskilerden açardım Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Efendi emim bacalarda uzun uzun gezerdi Seyfettin emim define deyip mezarları kazardı Bazı uğursuzlar köyün huzur durmaz bozardı Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Haci hedis emmim kaleden nişan alırdı Etraf köyler buğday için ona gelirdi Halim dayı matamatik sorardı abim bilirdi Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Esker emim çerme suya kotan atardı Atardıda ne olurdu herkes ona çatardı Bakardım çıktı mahallede sevimli bir patırtı Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Babam muhtar idi herkes onu severdi Köye hizmet için binilmekten atım geberdi Bu durum a karşı çıkanı göz kırpmadan döverdi Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Memmet emim bize kızar bağırırdı dururdu Bunu duyan herkes ağzına sanki kilit vururdu İbrahim emim hemgüler hemde rahmetli plan kurardı Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Çetin emim hanımını kaybetti sanki bahtı karardı Bazen güler bazen ağlar bazen de onu arardı Beyaz abi bilmem neden hemen onu everdi Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Micingert neresidir demeyin Sarıkamışın köyüdür Orda kimmi var hepsi akraba ana baba dayıdır Şeremetin süsü nedir biliyormusunuz tabiiki ayıdır Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Kurunlar kızlar kalesl aklıma geldi seksenveren Milliyi hiç unutmam kışın olurdu yollar kar ile boran Birara bizim köye analara düşmüştü o zalim verem Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Micingirt unutulurmu dostlar hele hele kalesi Hayvanlardan kalan birtek eşşektir yoktur başka nal sesi Zeyerek yağından eser kalmamış ne gram nede klosu Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Atı iti koyunu keçiyi duydum hepsini satmışlar Reçberlik kalmamış tarlayı çayırı birbirine katmışlar Kayırbek dayı yoktur topal müzafferi çoban tutmuşlar Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Yayla garip kalmış sanki soğanlının dağında İnanın bu garibin gözü yoktur peynirinde yağında Hüsamettin dedemin hatırası var gönül bağımda Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Bu bir yanık gönlün inan son sedasıdır Bu insan olan herkesin hoş nidasıdır Bu benim gönül bahçemin son gıdasıdır Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Biz o zaman çıktık geldik çokta ey oldu Üzüldüğüm , babamın emekleri biraz zay oldu Çok zamanda geçmedi ama sanki on yıl onay oldu Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk Ömer Ekinci biliyor elbette bu dünya fani Niçin şaşırdınız dostlar unutayımmı yani Yaratanımdan son dileğim köyümde alsın canı Bakın hele dostlar Micingirti nasıl unuttuk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|