www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-12-2007, 10:13 AM   #1
F@sTaLaFisT@
Forum Müdavimi
 
F@sTaLaFisT@ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Yaş: 35
Mesajlar: 2,479
Teşekkür Etme: 46
Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1823
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi : F@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond reputeF@sTaLaFisT@ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kuzey Amerika Ağaç Sincapları

KIZIL SİNCAP
(Sciurus hudsonicus)

«Kızıl sincap», Kuzey Amerika yeşil kuzey ormanlarının en gürültücü ve oynak hayvanıdır. Vatanları kuzeyde Labrâdor ile Alaska'nın ormanlarıyla güneyde Birleşik Amerika'nın doğu bölgelerinin arasıdır. Gelen, geçen yabancılara ayaklarıyla tepinerek, kuyruğunu sallayarak ve tükrük saçarak çatmaya hazırdır. Rahatsız edilmediği zamanlara mahsus gitgide uzayan bir seslenişi vardır. Bu durumda uzaklardaki ıbir başka kızıl sincap ona cevap vermekte gecikmez. Hayvan bundan dolayı bazan «havlayan sincap» diye de anılır.
Bütün yıl boyunca gündüz saatlerini hareket halinde geçiren kızıl sincap da kış için çam fıstığı i kurutulmuş mantar depo eder. Bazen kuş yuvalarına baskın yapa ken suçüstü yakalandığı olmuştu
Düşmanlarından nasıl kaçar: Kızil sincap genellikle kendi bölgesi deki ağaçları ve dalları karış kar bilir ve buralara sokulmak cesar tini gösteren başka sincapları de hal dövüşe davet eder. Ağaç üzeri deki barınağından başka; atmaca baykuş ve sansar gibi düşmanlarının elinden kurtulmasına yaraya yeraltı tünelleri de vardır. Kızıl sincap kendi bölgesindeyken baş düşmanı sansarı kolaylıkla atlatabillir. Fakat bölgesinin dışındayken, sansarla karşılaşan kızıl sincap'ın kurtulmasına imkân yoktur. Bu hayvancıkın yaşına kadar yaşayabil sede, beş yaşından sonra îhtiyalık belirtileri göstermeye başlar.


Anneler ve yavruları:

Kızıl sincaplar ilkbahar başlarımda çiftleşirle Anne ya bir ağacın dallarının arasında dolgun bir yuva hazırlar, yahut da bir ağaç kovuğuna yerleşi Çiftleşmeden kırk gün kadar som da iki ilâ altı yavru doğurur.
Birkaç gün sonra kürklenmeri başlayan yavruların gözleri doğun lanndan sonra yirmi yedinci gün kadar açılmaz. Beş haftalık yavrı lar artık başlarının çaresine bakmaya hazır hale gelmişlerdir. O vakte kadar anneleri onları emzirir.
Kış mevsiminde kızıl sincap'ın sırtında pas kırmızısı renginde bi kuşak belirir ve o mevsime ait zeytunî rengi ve vücudunun beyaz renkteki alt yüzü ile tezat yaratır.Yazın ise hayvanın yanlarında siyah bir çizgi dikkati çeker. Birleşik Amerika'nın batısındaki Kaya Dağları'nm batısında bulunan bir kızıl sincap çeşidinin sırtında pas kırmızısı renkte kuşağı yoktur, karnı da beyaz yerine kızıl kahverengidir. Bu bölgelerdeki bir başka çam sincabı'nın karnı beyaz renktedir, kuyruğunun da bir beyaz püskülü vardır.
F@sTaLaFisT@ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:01 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.